Redactia.ro
Home » Știri » Un copil de 12 ani din Botoșani a produs un accident: Mama l-a lăsat în maşină cu motorul pornit şi cu sora lui de un an la bord

Un copil de 12 ani din Botoșani a produs un accident: Mama l-a lăsat în maşină cu motorul pornit şi cu sora lui de un an la bord

Un copil în vârstă de 12 ani, lăsat nesupravegheat de părinți, aproape că a provocat o tragedie rutieră. Duminică, 15 mai, în comuna Mihai Eminescu, din județul Botoșani, mama l-a lăsat în maşină pe acesta cu motorul pornit şi cu sora lui de un an la bord.

Un cuplu se deplasa dinspre Dorohoi spre Botoșani cu un autoturism marca Volkswagen Touran, condus de bărbatul de 51 de ani. Cei doi au povestit că, atunci când traversau localitatea Cătămărăşti Deal, un autoturism marca Toyota le-a apărut brusc în faţă. Acesta a intrat în stradă de pe acostamentul drumului.

Au descoperit că au făcut accident cu un copil de 12 ani

„Soţul meu a frânat brusc şi a tras uşor stânga de volan, dar din sens opus venea o altă maşină (Toyota, n.r.), astfel că nu a putut evita complet impactul, mai ales că maşina părea că accelerează şi a intrat în noi cu putere. Ne-a lovit cu partea din dreapta spate în partea din dreapta faţă la noi. S-au declanşat airbag-urile, soţul s-a lovit la mână. Dar când ne-a dat jos am avut şocul să constatăm că de la volanul celeilalte maşini cobora un copil. Am aflat ulterior că avea 12 ani. Apoi mama lui a ieşit dintr-o curte din zonă ţipând”, a povestit Silvia P., pasageră în maşina avariată, pentru monitorulbt.ro.

Proprietara Toyotei a tras mașina într-o parte și a încercat să ducă copilul care se afla la volan în curtea unei case. Mai mulți martori ai accidentului i-au spus femeii, însă, că băiatul era la volan și trebuie să aștepte poliția.

La faţa locului au ajuns echipaje de poliţie şi SMURD

Paramedicii au acordat primul ajutor celor doi soţi, însă au refuzat transportul la spital.

În momentul în care au ajuns autoritățile, explicațiile părinților au fost diferite. Mama acestuia spunea că ar fi coborât să cumpere flori și ar fi parcat chiar pe calea de acces. Mașina pe care o conducea avea cutie automată și a lăsat-o cu motorul pornit, în poziția Parking.

Femeia a transmis că fiica ei de numai un an ar fi atins, accidental, schimbătorul, iar mașina ar fi plecat de pe loc cu spatele. Așa ar fi ajuns și în stradă.

Băiatul în vârstă de doar 12 ani ar fi sărit pe scaunul şoferului. Copilul a încercat să oprească autoturismul, însă a declarat că nu își amintește exact cum a ajuns pe scaun și ce a făcut. Cei cu care s-au intersectat au transmis că mașina părea că accelerează spre ei.

Cei doi soţi au apelat deja la serviciile unui avocat

Avocatul soților îi va reprezenta în funcţie de ce se va decide pe latura penală a cazului.

„Ceea ce putem afirma cu certitudine în prezent este că minorul de 12 ani se afla pe scaunul şoferului, în momentul producerii accidentului. Nu este cert cum a ajuns acolo, dar a fost lăsat nesupravegheat de mamă, iar maşina nu a fost asigurată corespunzător. Conform Articolului 335 din noul Cod Penal, încredinţarea unui vehicul unei persoane care nu deţine permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani”, a precizat avocatul Ovidiu Bulgariu.

Poliţiştii au deschis deja un dosar penal, însă fără ca vreo persoană să aibă o calitate în dosar, pentru început.

„În prezent se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis. Se fac cercetări pe faptă, pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc incidentul”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: