Redactia.ro
Home » Știri » Un copil de patru ani a murit după ce a făcut stop cardiac în sala de operaţie. E anchetă internă la spitalul din Focșani

Un copil de patru ani a murit după ce a făcut stop cardiac în sala de operaţie. E anchetă internă la spitalul din Focșani

Un copil în vârstă de doar 4 ani a murit la Spitalul Județean Focșani, în timpul operației de hernie inghinală. Băiatul era din comuna Gura Caliței și a intrat în stop cardio-respirator chiar pe masa de operație. Medicii au încercat fără succes să-l salveze. Ulterior, a fost pronunțat decesul. Acum, lucrurile iau o altă întorsătură pentru că părinții celui mic îi acuză pe medici că le-au omorât copilul. O anchetă internă este în desfășurare pentru a se stabili împrejurările în care a survenit decesul.

Un copil de patru ani a făcut stop cardiac în sala de operaţie

Nenorocirea s-a întâmplat vineri. Băiețelul de doar 4 ani a murit la Spitalul Județean Focșani, în timpul operației de hernie omblicală.Copilul a intrat în stop cardio-respirator chiar pe masa de operație. În ciuda faptului că medicii au încercat să îl resusciteze aproape trei ore, a decedat, au informat, luni, reprezentanţii unităţii medicale. După ce părinții le-au adus grave acuzații medicilor, acum conducerea spitalului e acuzată că ar fi ținut acest caz secret până luni.

Conducerea spitalului e acuzată că ar fi ținut acest caz secret

Potrivit medicilor, copilul a fost operat miercuri dimineaţă pentru o hernie inghinală şi externat după 24 de ore cu stare generală bună, dar s-a prezentat în urgenţă la câteva ore după externare, iar vineri a decedat în timpul unei noi intervenţii chirurgicale.

„Copilaşul a fost diagnosticat cu hernie inghinală dreaptă. Intervenţia a fost una programată. (…) Miercuri a fost operat de hernie inghinală, a doua zi a fost externat în stare generală foarte bună. Avea doar un discret edem la nivelul canalului inghinal, edem care apare foarte frecvent după această operaţie. I s-au făcut recomandările necesare. Le-am transmis părinţilor dacă apare vreo problemă ulterioară să mă sune în orice moment. Joi seara, la ora 20:15, m-au sunat (…) mi-au zis că în continuare copilul are dureri abdominale şi ce să facă. (…) UPU, în aceeaşi seară, la interval de două ore, când abia ajunsesem acasă. Mi-a spus că s-a reîntors copilaşul, că are dureri abdominale. (…) A doua zi dimineaţă, l-am văzut la ora 09:00. Avea o tumefacţie mai mărită în zona inghinală, o echimoză”, a declarat doctorul Ludmila Munteanu, medic primar chirurgie pediatrică, în conferința de presă de luni.

Pentru că medicii au suspectat o hemoragie, copilul a fost dus de urgenţă în sala de operaţie, unde aceeaşi echipă medicală a procedat la o nouă intervenţie chirurgicală, care însă nu a confirmat hemoragia. Către finalul operaţiei, copilul însă a făcut un stop cardiac ireversibil.

Copilul a fost operat sub anestezie generală, iar după ce acesta a făcut stop cardiac, medicii au încercat să îl resusciteze aproape trei ore.

Anchetă internă după moartea băiețelului în sala de operație

Potrivit directorului medical al spitalului, părinţii nu au depus o plângere până la acest moment, dar unitatea medicală a demarat propria anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat.

„În acest moment, nu avem înregistrată o plângere din partea familiei în acest sens. S-a constituit la nivelul spitalului o comisie de anchetă pentru a face o anchetă administrativă, pentru a ne asigura că procedurile şi protocoalele în vigoare ale spitalului au fost respectate”, a spus directorul medical al Spitalului Judeţean, medicul Mihai Dumitrescu.

Medicii au precizat că băiatul de patru ani nu era cunoscut cu alte afecţiuni medicale, iar înaintea intervenţiei chirurgicale de hernie înghinală acestuia i-au fost făcute toate analizele necesare, rezultatul acestora fiind bun.

Familia din Gura Caliţei mai are acasă alţi trei copii, dintre care doi copii mai mici decât băieţelul decedat şi un frate mai mare

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: