Redactia.ro
Home » Monden » Un cunoscut muzician s-a stins din viață la 57 de ani! Lumea artistică, din nou în doliu

Un cunoscut muzician s-a stins din viață la 57 de ani! Lumea artistică, din nou în doliu

Lumea artistică este din nou în doliu. Un cunoscut cântăreț s-a stins din viață la vârsta de 57 de ani, în locuința sa din Irlanda. Tristul anunț a fost făcut de familia acestuia în mediul online, iar cei ce l-au iubit și admirat au rămas fără cuvinte în momentul în care au aflat. 

Un cunoscut muzician s-a stins din viață la 57 de ani! Lumea artistică, din nou în doliu

Este vorba de Mark Lanegan, un cunoscut artist al genului grunge. După cum informează AFP, bărbatul s-a stins din viață la vârsta de 57 de ani, iar familia sa a făcut tristul anunț pe platforma Twitter. Se afla în acel moment în reședința sa din Irlanda, unde locuia de mai mult timp.

„Iubitul nostru prieten Mark Lanegan a decedat în această dimineaţă în reşedinţa lui din Killarney, Irlanda. Un îndrăgit cântăreţ, compozitor şi muzician, el avea 57 de ani”, se arată într-un mesaj publicat pe contul de Twitter al artistului.

Circumstanțele în care artistul a murit nu sunt încă cunoscute, întrucât familia lui nu și-a dorit acest lucru. În cadrul aceleiași postări din mediul online, autorii au precizat faptul că „nicio altă informaţie nu va fi disponibilă”, din „respect pentru intimitatea familiei” cunoscutului muzician.

Mark Lanegan, o legendă a muzicii grunge

Mark Lanegan s-a făcut remarcat în industria muzicală pentru calitățile sale vocale deosebite, dar și abilitățile sale de instrumentist la chitară și clape. A făcut parte din trupele Screaming Trees și Queens of the Stone Age, dar s-a bucurat și de mult succes în cariera sa pe cont propriu. În mai bine de 30 de ani de carieră, și-a bucurat publicul cu nu mai puțin de 15 albume de studio.

Chiar dacă s-a bucurat de un succes deosebit, artistul s-a luptat pentru mulți ani cu dependența de alcool și substanțe interzise. A vorbit deschis despre acest subiect, mărturisind că ultimii doi ani din viața sa au fost foarte dificili, mai ales că a fost la un pas de moarte din cauza Covid-19.

Viața i-a oferit numeroase lovituri, căci mulți dintre cei pe care i-a iubit au sfârșit în mod tragic.  A fost unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Kurt Cobain, solistul cunoscutei trupe Nirvana, care și-a pus capăt zilelor în anul 1994. Acestuia i-a urmat și  Anthony Bourdain, care a sfârșit în același mod în urmă cu doar 4 ani.

Toate acestea l-au împins pe Mark Lanegan să părăsească Statele Unite ale Americii și să aleagă o viață mult mai liniștită. Locuia în Irlanda, unde ducea o viață lipsită de griji și putea să se concentreze pe arta sa.

„Pentru a continua să fac muzică, a trebuit să mă distanţez de toată chestia aceea legată de Seattle. A trebuit să păstrez distanţa, pentru a nu fi cunoscut ca un toxicoman fost-grunge care nu a reuşit niciodată”, a declarat el pentru Rolling Stone.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: