Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO Un fenomen bizar şi periculos al naturii pe Marea Neagră. Tornadă surprinsă în timp ce înaintează spre uscat

VIDEO Un fenomen bizar şi periculos al naturii pe Marea Neagră. Tornadă surprinsă în timp ce înaintează spre uscat

Inundații și tornade au alarmat orașul rusesc Soci! Mai multe persoane aflate în mașini au fost purtate de curent în mare. Iată toate detaliile!

Inundațiile și tornadele au făcut prăpăd în Rusia

La Soci, ploile abundente care au durat mai multe zile au dus la creșterea nivelului apei în râuri, la revărsări de noroi și la inundarea a zeci de gospodării din orășel. Cel puțin două persoane au decedat când inundațiile le-a luat mașina în mare.

Lovitura principală a elementelor a fost preluată de satul Zubova Shchel. Acolo, debitul râului Chemitokvadzhe în Marea Neagră a luat cu el două mașini, în care se aflau opt persoane, potrivit „NBC News”.

Inundațiile din Rusia au lovit puternic. S-au găsit persoane fără suflare

Unul dintre pasageri, un bărbat în vârstă de 42 de ani, a fost salvat și dus la spital, iar departamentul regional al Comitetului de Investigații a declarat că acesta a reușit să rămână pe un buștean, în larg”.

Salvatorii au găsit, de asemenea, două femei fără suflare, care se aflau în mașini. Alte cinci persoane, inclusiv trei copii, sunt date dispărute. Cel mai mic dintre copii avea un an. Ei continuă să fie căutați pe mare.

Șeful orașului Soci, Alexei Kopaygorodsky, a declarat că „două familii din Teritoriul Stavropol se aflau la volanul unor mașini care s-au oprit pentru noapte într-un loc neamenajat, la gura de vărsare a râului, sub un pasaj aerian. Noaptea trecută, în zona muntoasă a districtului Lazarevsky au fost înregistrate trei torenți. Acest lucru a dus la inundarea instalațiilor electrice din mai multe așezări, iar liniile electrice au fost tăiate pe alocuri.”

Situația din Rusia este critică 

„Mai multe instalații regionale de alimentare cu apă sunt scoase din funcțiune”, relatează Vodokanal Sochi. Inundațiile au avut loc pe teritoriul complexului principal de captare a apei de pe râul Psezuapse.

„Instalația alimentează cu o resursă întregul teritoriu interurban al stațiunii. Situația este considerată critică, deoarece curentul turbulent continuă să erodeze teritoriul prizei de apă”, a declarat serviciul de presă menționat mai sus. 

Stația de pompare a apei din satul Alekseevsky a fost complet acoperită cu nămol și resturi din cauza unei tornade.

În plus, ca urmare a unei schimbări bruște în albia râului, a fost distrusă conducta principală de apă, care furnizează apă potabilă locuitorilor din satele Soloniki și Volkonka.

În Soci s-a declarat stare de urgență

Autoritățile au declarat „stare de urgență în zonele inundate”. Potrivit primarului din Soci, „peste 1.000 de specialiști și 400 de echipamente luptă împotriva consecințelor dezastrului”.

Tornadă  surprinsă în Marea Neagră

O avertizare de furtună este în vigoare pe Teritoriul Krasnodar, unde au fost observate tornade în mare! În cartierul Lazarevsky din Sochi, o tornadă a venit la țărm dinspre Marea Neagră, avariind digul și o cafenea de vară care a ajuns virală pe internet și a șocat un număr enorm de internauți. 

Potrivit experților, pericolul tornadelor deasupra mării rămâne. Primăria din Sochi a închis toate plajele din oraș, conform „NBC News”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: