Redactia.ro
Home » Știri » Un fermier susține că porcii lui sunt fericiți când aud muzică. Cercetătorii investighează acum cazul

Un fermier susține că porcii lui sunt fericiți când aud muzică. Cercetătorii investighează acum cazul

Un fermier susține că porcii lui sunt fericiți când aud muzică. Cercetătorii investighează acum cazul

Un fermier a observat că porcii pe care îi are ar fi mai fericiți atunci când bărbatul le pune muzică. Culmea e că cercetătorii investighează cazul. Poate părea un subiect bizar sau amuzant pentru unii, iată ce se întâmplă.

Un fermier susține că porcii lui sunt fericiți când aud muzică. Cercetătorii investighează cazul

Bărbatul deține o fermă la jumătatea distanței dintre capitala Bruxelles și granița cu Olanda. Piet Paesmans a observat pentru prima dată fenomenul atunci când fiul lui a început să cânte o melodie în hambar. În acel moment, animalele păreau entuziasmate și dădeau din coadă.

„M-am gândit că e ceva ce nu trebuie trecut cu vederea și că ar trebui să încercăm asta și cu ceilalți porci”, a declarat Pasemans pentru agenția Reuters.

Ulterior, a creat un playlist pentru porcii pe care îi are, iar animalele „încep să danseze și să se zbenguie” când aud anumite melodii, a relatat CNN. Concret, omul pretinde că anumite genuri muzicale diferite afectează comportamentul porcilor. El a creat un playlist cu melodii pentru animale, dar nu oricum. Piesele coincid cu diferitele părți ale zilei. Practic, fermierul le pune porcilor muzică energică în timpul zilei și cântece de leagăn noaptea, la final de zi.

„Melodiile dance sunt cele mai mari hituri. Ei încep să dea din coadă când sunt cu adevărat dinamice și încep chiar să danseze și să se distreze. Muzica rock este prea tare, nu le place”, spune fermierul Pasemans.

Bărbatul a reușit să primească și un grant de 75.000 de euro din partea Uniunii Europene și a guvernului regional din Flandra. Culmea – dacă se poate spune astfel – este că oamenii de știință belgieni investighează acum afirmația fermierului. Coordonatorul echipei de cercetători afirmă că nu se cunosc atât de multe lucruri despre reacția porcilor la muzică, dar că relatările fermierului sunt în linie cu toate cunoștințele generale din prezent despre efectele sunetelor asupra animalelor.

„Fără îndoială, sunetele specifice au un efect asupra animalelor. Așadar este o posibilitate reală ca muzica să aibă același efect”, spune cercetătorul Sander Palmans, adăugând că muzica ar putea ameliora stresul resimțit de porci.

Cercetătorul afirmă de asemenea că rezultatele studiului ar putea avea un impact semnificativ asupra industriei de creștere a animalelor întrucât calitatea cărnii este afectată de stresul simțit de acestea.

„Un sportiv de top trebuie să fie complet apt din punct de vedere fizic, dar și mental. Același lucru este valabil și pentru porci. Poți vedea că au avut parte de prea mult stres după ce sunt măcelăriți… Este cu adevărat important pentru calitatea cărnii”, explică omul de știință. Cercetătorii intenționează să își prezinte concluziile investigației până la sfârșitul acestui an.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: