Redactia.ro
Home » Monden » Un incident aparent banal a stârnit controverse ! Florin Piersic, protagonistul unui moment tensionat cu un cerșetor

Un incident aparent banal a stârnit controverse ! Florin Piersic, protagonistul unui moment tensionat cu un cerșetor

Florin Piersic, simbol al teatrului românesc, a împlinit astăzi 87 de ani. Medeea Marinescu: „E o pasăre rară în lumea asta, e legătura noastră cu tot ce înseamnă victoria teatrului românesc” 

Un incident aparent banal a stârnit controverse ! Florin protagonistul unui moment tensionat cu un cerșetor. Iată detaliile!

Florin Piersic, protagonistul unui moment tensionat cu un cerșetor

Un incident aparent banal, petrecut în timpul unui spectacol artistic la Zilele Clujului, a stârnit o adevărată controversă în România. Florin Piersic, legendarul actor român, a fost protagonistul unui moment tensionat cu un cerșetor care și-a pus șapca pe scările scenei.

„Îți pui șapca acolo să îți dau bani? Păi ce să-ți dau? Dă-mi tu mie bani, că vă fac program, fir-ai al dracului de vagabond. Mută ursul, nu auzi că am program artistic aici?”, i-a spus Florin Piersic.

Actorul și-a continuat spectacolul:

„Bravo domnule, îmi place de ăsta! Un așa personaj aș putea juca eu. Și cred că a tras și ăsta ceva țuicomicină. Ia uite, își pune și sacul aici… Noapte bună, culcă-te! Fii atent! Acum trebuie să fii cuminte, pentru că urmez eu. Până acum nu am vorbit eu, a vorbit altul. Gura!”, a mai spus acesta, potrivit Capital.ro.

Florin Piersic susține că nu l-a înjurat pe cerșetor

După ce informația a fost amplificată în presă și pe rețelele de socializare, actorul a venit cu o serie de clarificări pentru a pune capăt speculațiilor și a explica contextul real al întâmplării:

„Aflu cu tristețe, că de câteva zile sunt pus la zid în presă pentru un episod petrecut la “Zilele Clujului”, în Piața Mare. De ce “cu tristețe”? Pentru că încă odată nevoia de senzațional, de titluri pompoase în fața cititorilor, nu are limite. Cine ar revedea -fară intenții rele- momentul respectiv- în care mă adresez unui om al străzii apărut la marginea scenei, ar auzi tonul cu care i-am vorbit și anume în gluma. N-am jignit în viață mea pe nimeni, cu atât mai puțin cum scrie presa că ”l-am înjurat”, dovada fiind că publicul prezent s-a și amuzat”, a postat actorul, pe Facebook.

Florin Piersic susține că de-a lungul timpului, nu doar o dată a oferit bani nevoiașilor de pe stradă.

„Dacă am putut să fac bine cuiva în viața asta, am făcut. Cine mă cunoaște cât de cât, știe că n-am tratat niciodată pe nimeni cu superioritate și am dat tuturor aceeași atenție, fie că era vorba de o femeie de serviciu, academician, măturător de strada, sau șef de stat”, a mai precizat actorul.

Florin Piersic: „Este greu pentru un actor când…”

Florin Piersic a explicat că pentru actori este foarte greu  atunci când sunt întrerupți în timpul unui spectacol și că fiecare poate reacționa diferit:

„În general, este greu pentru un actor când trebuie să se prezinte în fata publicului, să fie bruiat, fie că e vorba de un telefon mobil sau de un personaj ca cel la care face presa referire. Mulți colegi de ai mei, într-o asemenea situație, opresc pur și simplu spectacolul. Nu e genul meu să fac asta și consider că felul în care a fost prezentat, exagerat fie spus, „incidentul”, este făcut cu rea voință”, a mai precizat îndrăgitul actor.

Marele actor a mai subliniat faptul că preferă să rămână naiv și să creadă că oamenii, în esența lor, au rămas buni:

„Știu că nu toată lumea mă iubește și nici nu trebuie, dar aflând de toată aceasta tevatură, mă gândesc din nou la femeia aceea în vârstă, țăranca pe care am luat-o în mașină și care mi-a spus:”Dom’ Florin, așa s-o făcut lumea de re’, că mă mir că se mai face ziua”. Poate că trăiesc eu în niște timpuri în care, uneori, cu atâta schimbare în jur, parca nu-mi mai găsesc locul. Poate că o să-mi spuneți că am rămas un naiv, un visător, dar nu vreau să renunț, vreau să cred că așa este, că oamenii au rămas buni”, se arată în mesajul pe care Florin Piersic l-a publicat pe pagina sa de Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: