Redactia.ro
Home » Știri » Un nou virus a declanșat stare de alertă în Europa. Ce este și cum se manifestă variola maimuței

Un nou virus a declanșat stare de alertă în Europa. Ce este și cum se manifestă variola maimuței

GALERIE FOTO (2)

Un nou virus provoacă stare de alertă în Europa. Este vorba despre boala numită variola maimuței. Autoritățile din Portugalia au identificat cinci pacienți care au fost infectați cu virusul care provoacă această boală. Serviciile de sănătate spaniole au declarat că mai sunt încă 8 cazuri suspecte.

Într-o singură lună, în Marea Britanie au fost declarate nouă cazuri de infectare. Autorităţile din America au anunţat, de asemenea, miercuri că au detectat un prim caz de variola maimuţei la o persoană care locuieşte în statul Massachusetts (nord-estul ţării).

Și canadienii suspectează câteva posibile infectări

Se pare că  în Canada se investighează o duzină de cazuri suspecte în jurul Montrealului. Asta după ce Spania și Portugalia au depistat peste 40 de cazuri posibile și confirmate, iar Marea Britanie a confirmat un total de nouă cazuri, transmite Euronews.

În SUA, statul Massachusetts, a fost confirmat miercuri un caz rar de variolă la un bărbat care a călătorit recent în Canada. Oficialii din domeniul sănătății analizează dacă acesta are legătură cu cazurile din Europa.

Organizația Mondială a Sănătății spune că multe dintre cazurile raportate au fost înregistrate la persoane care se identifică drept homosexuali, bisexuali sau bărbați care fac sex cu bărbați.

Toate cazurile identificate în Portugalia implică bărbați

Toate cazurile raportate în Portugalia implică bărbați, cei mai mulți dintre ei tineri, au declarat autoritățile. Aceștia prezintă leziuni ale pielii și se spune că sunt în stare stabilă.

Autoritățile nu au precizat dacă bărbații au avut un istoric de călătorii în Africa sau vreo legătură cu cazurile recente din Marea Britanie sau din alte părți.

Nu s-a documentat anterior că variola maimuței s-ar fi transmis prin sex, dar poate fi transmisă prin contactul apropiat cu persoane infectate, hainele sau așternuturile acestora.

Cum a început această epidemie?

Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) a fost prima autoritate sanitară din Europa care a raportat public un caz de variolă de maimuță la 7 mai, la o persoană care venise recent în Marea Britanie din Nigeria. De atunci, aceasta a confirmat un total de nouă cazuri.

„Îi îndemnăm în special pe bărbații homosexuali și bisexuali să fie atenți la orice erupții sau leziuni neobișnuite și să contacteze fără întârziere un serviciu de sănătate sexuală”, a declarat Dr. Susan Hopkins, consilier medical șef al agenției.

UKHSA a recomandat să fie atenți în special la leziunile de pe organele genitale.

Agenția a declarat miercuri că a identificat două noi cazuri de variolă, unul la Londra și altul în sud-estul Angliei. Aceasta a precizat că niciunul dintre cazuri nu a călătorit anterior în Africa și că este posibil ca acestea să fi fost infectate în Marea Britanie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: