Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Un polițist bihorean a oprit un șofer agresiv de TIR în trafic. Alin Laza era liber și pleca la Oradea cu familia sa

Un polițist bihorean a oprit un șofer agresiv de TIR în trafic. Alin Laza era liber și pleca la Oradea cu familia sa

GALERIE FOTO (4)

Într-o zi de duminică, Alin Laza și familia sa se aflau în mașină și și se îndreptau spre Oradea. Polițistul era în ziua sa liberă, așa că se bucura de prezența soției și a celor două fetițe ale sale. Călătoria lor avea să fie întreruptă de un șofer de tir care conducea haotic și punea în pericol viața celorlalți participanți la trafic. 

Un polițist bihorean a oprit un șofer agresiv de TIR în trafic. Alin Laza era liber și pleca la Oradea cu familia sa

Alin Laza este unul dintre polițiștii care nu uită de datoria lor atunci când nu-și poartă uniforma. A plecat spre Oradea alături de soția și fiicele sale, însă un șofer de tir care conducea haotic i-a atras atenția. Bărbatul a ieșit dintr-o parcare fără să se asigure, apoi și-a continuat drumul în aceeași manieră deosebit de periculoasă. Polițistul l-a surprins la timp și a pornit în urmărirea lui, totul în timp ce familia lui era încă în mașină.

Fără să stea pe gânduri, a hotărât că siguranța celor din jur este mai importantă decât orice altceva. Și-a rugat partenera de viață să sune la 112 și să pună telefonul pe speaker, totul în timp ce el încerca să se apropie cu mașina de tirul care cauza probleme. A oferit colegilor săi de la Poliție toate informațiile necesare, iar până când aceștia urmau să intervină, nu l-a pierdut din vedere pe șoferul inconștient.

– E o problemă cu şoferul! Mergem după el! Formează repede la 112 şi pune telefonul pe speaker!, i-a zis Alin soţiei.

– Mă numesc Alin Laza, sunt în spatele unui TIR care merge haotic pe D.N. 79. Trebuie oprit imediat!”, a spus acesta, după cum arată postarea de pe pagina oficială de Facebook MAI.

Polițistul a avut parte de ajutorul unui alt șofer

Alin a descoperit că nu era singurul care semnalase incidentul, deoarece și mașina din fața lui încerca să-l determine pe șoferul de TIR să oprească. După numeroase claxoane, bărbatul a oprit autotrenul, iar polițistul s-a dus imediat să discute cu el.

Reacția inițială a șoferului a fost una agresivă. Intenționa să-și continue drumul, dar Alin Laza și șoferul celuilalt vehicul implicat nu au renunțat atât de ușor. În timp ce polițistul l-a dat jos pe șofer din TIR, celălalt bărbat a urcat prin partea dreaptă și a oprit motorul autotrenului.

„Alin şi şoferul din faţă au tras pe dreapta şi au alergat imediat spre cabina TIR-ului. Alin s-a urcat pe la scara şoferului. Prin geamul deschis şi-a dat seama cu uşurinţă că şoferul era băut. Acesta devenise chiar recalcitrant, ţipa la Alin să-l lase în pace, în timp ce ambala furios motorul, dând semne că vrea să-şi continue drumul. Alin a deschis uşa şi a reuşit să-l tragă jos din maşină, în timp ce celălalt şofer, urcat pe partea din dreapta, a oprit motorul şi a scos cheile din contact”, au mai transmis reprezentanţii MAI.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: