Redactia.ro
Home » Știri » Un preot a fost rănit grav în incendiul din Piatra Neamț. Care este starea acestuia

Un preot a fost rănit grav în incendiul din Piatra Neamț. Care este starea acestuia

În incendiul tragic de la Piatra Neamț și-au pierdut viața 10 persoane și alte șapte sunt în stare gravă. Printre victime se numără și un preot, rănit grav în incendiu. 

 

Preot rănit grav în incendiu

Preotul Ioan Antistescu era internat în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. Părintele fusese infectat cu noul coronavirus, ajungând în stare gravă. au declarat reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Preotul a scăpat cu viață din incendiu, însă are răni grave și se luptă pentru propria viață.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a transmis un mesaj de condoleanțe după incendiul care a mistuit secţia ATI a spitalului din Piatra Neamț. Acesta a confirmat că printre victime se află și părintele Ioan Antistescu.

Cu profundă durere am aflat de tragicul incendiu petrecut la Secția ATI din cadrul Spitalului Suport Covid din Piatra Neamț în care și-au pierdut viața, potrivit informațiilor oficiale pe care le avem în acest moment, 10 dintre pacienții internați aici.

În aceste momente de grea încercare suntem alături de familiile îndurerate ale căror apropiați și-au pierdut viața în această tragedie, rugând pe Dumnezeu să odihnească în Raiul desfătării sufletele celor pe care i-a chemat, iar celor care au fost victime directe sau colaterale ale acestei tragedii, Dumnezeu să le toarne ulei și vin pe rănile lor trupești și sufletești.

În mod deosebit, îndemn slujitorii sfintelor altare ca mâine, la Proscomidie, să adauge o miridă și să înalțe rugăciuni speciale pentru cei bolnavi de aici și de pretutindeni, dar în mod deosebit să înalțe un gând la Dumnezeu pentru părintele Ioan Antistescu, un om al liturghiei, care în aceste momente se află în spitalul de la Piatra Neamț luptându-se pentru propria viață”, potrivit comunicatului de presă transmis de reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

 

Patriarhul Daniel, mesaj pentru familiile victimelor

 

Și Patriarhul Daniel a transmis condoleanțe pentru victimele incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

Am aflat cu multă durere despre tragedia provocată de incendiul din secția de „Anestezie și Terapie Intensivă” a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 10 persoane și alte 7 au ajuns în stare critică.

În aceste momente pline de suferință și tulburare, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi, între care se află și medicul de gardă care a pus viața pacienților săi mai presus de propria sa viaţă.

Adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor pacienților decedați, rudelor, prietenilor, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața”, a fost mesajul Patriarhului Daniel.

 

Loading...