Redactia.ro
Home » Știri » Un român a găsit soluția perfectă ca să aibă căldură gratis în casă toată iarna. La ce s-a gândit

Un român a găsit soluția perfectă ca să aibă căldură gratis în casă toată iarna. La ce s-a gândit

Un român a găsit soluția perfectă ca să aibă căldură gratis, fără facturi. La ce s-a gândit

Un român spune că a găsit soluția perfectă ca să aibă căldură gratis, fără facturi. Iată la ce s-a gândit.

Un român a găsit soluția perfectă ca să aibă căldură gratis în casă toată iarna. La ce s-a gândit: „Sunt câmpurile pline”

Un român a găsit o soluție pentru a se încălzi, practic, pe nimic, complet gratis, fără să scoată un leu din buzunar, în contextul în care gazele și energia electrică s-au scumpit în toată Europa și foarte mulți oameni suferă din cauza asta.

Bărbatul și-a expus ideea în mediul online, pe un grup de Facebook numit Mutat la țară – Viața fără ceas.

„Dragi prieteni mutați la țară! Am mai scris cândva că predau cursuri despre lene. Totuși, în lenea mea și cu kilogramele în plus, împreună cu nevasta, am adunat de pe câmp în câteva ore cinci butoaie de coceni. Anul acesta intenționez să dedic o săptămână pentru adunat coceni. Sunt câmpurile pline, deoarece de câțiva ani marea majoritate a tarlalelor cu porumb se recoltează cu combinele, sub formă de boabe, cocenii rămânând pe câmp „dâră”, foarte ușor de adunat. Ard repede, dar dau o căldură mare. Probabil veți spune că e rușinos să stau pe câmp să adun coceni, dar dacă economisesc o căruță de lemne, parcă se merită”.

„La nivelul României rămân pe câmpuri peste trei milioane de tone de coceni. Așa că sigur dacă luați de bun exemplul meu și harnici cum vă știu, o să-mi rămână și mie ceva coceni”, a scris bărbatul pe Facebook.

Alți români i-au răspuns susținând că fac la fel.

„Și eu am făcut asta. Am invitat și o vecină, mi-a spus că-i este rușine și nu vine cu mine. Nu m-am supărat, au rămas mai mulți pentru mine”, a scris cineva.

Alții au spus, în schimb, că a lua cocenii de porumb de pe câmp reprezintă o infracțiune, așa că părerile sunt împărțite.

„Am citit toate comentariile și am rămas uimită să văd că în afară de câteva excepții toată lumea găsește normal să culegi coceni (sau poate fi orice) de pe un câmp care nu îți aparține fără să ceri acordul proprietarului”.

„Proprietarul acelui câmp zice bogdaproste că i se curăță terenul, căci dacă ar fi avut nevoie de ei nu ar fi rămas acolo și felicitări acestor oameni pentru că știu cum să-și economisească banii!”, a fost altă opinie.

„Așa am crescut, în sobe se băgau ogrinji (tulpina ce rămânea după ce animalele luau frunzele uscate), în soba cu plită se băgau cocenii scurți (după ce se goleau de boabe). Dădeau o căldură dumnezeiască! Cu jarul cocenilor scurți se făcea cea mai bună friptură. Erau sobe în care se bagă coceni prin exteriorul camerei. Acea cămăruță se numea la foc și deservea două camere. Vara acea cămăruță era cel mai bun beci. Interiorul sobelor foarte răcoros adăpostea până iarnă gemurile și bulioanele mamei. Bunica îmi dădea carne la garniță în august. Și nu avea frigider. Și mulți spunem că erau oameni simpli! Erau geniali ! Nu pierduseră legătură cu universul. În gospodărie aveau tot necesarul. De atunci am început noi oamenii să complicăm tot, avem confort, dar oare de ce tânjim după acele vremuri? Să fie instinctul nostru cel adormit?…”, a spus o altă persoană.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: