Redactia.ro
Home » Știri » Un român trăiește drama vieții lui. Are 64 de lei pe lună și suferă de un handicap grav: „Să dea Dumnezeu ca nimeni vreodată să nu fie în neputința mea”

Un român trăiește drama vieții lui. Are 64 de lei pe lună și suferă de un handicap grav: „Să dea Dumnezeu ca nimeni vreodată să nu fie în neputința mea”

Povestea unui român, care are doar 64 de lei pe lună, a emoționat întreaga țară. Bărbatul are 58 de ani, este din Vaslui, suferă de un handicap grav și trăiește o adevărată dramă.

Românul care trăiește cu 64 de lei pe lună

Un bărbat, în vârstă de 58 de ani, trăiește cu 64 de lei pe lună, aceasta fiind o indemnizație de handicap. Acesta a lucrat ca om de serviciu la școala din Duda Epureni, însă a fost diagnosticat cu artrită și a fost nevoie să i se amputeze degetele de la un picior. În continuare, boala îi macină membrele inferioare și durerile sunt mari. Tratamentul minim de care ar avea nevoie, pentru ca durerile să-i fie mai ușoare, ar costa în jur de 360 de lei pe lună. Totuși, vasluianul nu are de unde să facă rost de acești bani, căci eș trăiește din indemnizația de handicap. Mai are câiva ani buni până la pensionarea de drept și trăiește cu ajutorul vecinilor.

„Prima indemnizație de 64 de lei am primit-o în luna ianuarie a acestui an. Nu pot să știu cum au socotit dânșii, cum au considerat că în 2022, la ce prețuri sunt, la cât valorează viața de zi cu zi, dar doar atât mi-au dat. E foarte puțin, că nu am niciun alt venit și la muncă nu te poți duce în situația mea. La muncă trebuie să muncești ziua toată, serios, nu să stai și să te sprijini de pereți de durere, că ești dat afară. Soția mi-a murit, singur îmi port de grijă”, a spus Viorel Cazan, pentru vremeanoua.ro

Viorel și-a curățat singur rănile

Viorel a povestit, pentru sursa citată, cum și-a curățat singur rănile de viermi. Bărbatul suferă de un handicap grav și are dureri imense. „De patru ori am avut viermi. M-am chinuit să îi scot singur, când i-am văzut. La spitalul Huși nu mă mai duc, pentru că domnul doctor mi-a spus că am nevoie întâi să merg la Iași, pentru niște analize amănunțite. Îl înțeleg, dar cu 64 lei? Cu ce să ajung la Iași? Am mai pus niște cârpe, cum am putut. E dureros, e foarte greu totul. Să nu dea Dumnezeu ca nimeni vreodată să fie în neputința mea”, a mai spus bărbatul din Vaslui.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini