Redactia.ro
Home » Știri » Un șofer beat a intrat, în plin, într-o ambulanță aflată în misiune. Pacienta din salvare acuză stări de rău după impact

Un șofer beat a intrat, în plin, într-o ambulanță aflată în misiune. Pacienta din salvare acuză stări de rău după impact

accident ambulanta sofer beat

Incident greu de crezut în Galați. Un șofer băut, care nu a respectat nici măcar o regulă de circulație, a acroșat o ambulanță în care se afla o pacientă. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul i-a uimit pe oamenii legii. Bărbatul s-a ales cu un dosar penal și va fi sancționat aspru pentru fapta sa.

Șoferul care a acroșat ambulanța avea o alcoolemie considerabilă

O ambulanţă aflată în misiune, care avea semnalele acustice şi luminoase pornite, a fost lovită de un şofer aflat în stare de ebrietate. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost 0.78 mg/l alcool pur în aerul expirat, așadar polițiștii au deschis un dosar penal pe numele său. În momentul impactului, în ambulanță se afla o pacientă. La scurt timp după accident, pacienta a început să acuze dureri de cap, însă fără să prezinte o rană vizibilă. În urma impactului cu mașina șoferului aflat în stare de ebrietate, mașina de ambulanță a fost pur și simplu proiectată în refugiul unei stații de tramvai din apropiere.

«La testarea alcoolscop a rezultat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat a conducătorului auto de 52 de ani, iar în cazul celuilalt conducător auto, rezultatul a fost 0. Bărbatul cu valoarea pozitivă la consumul de alcool a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe», se arată în comunicatul emis de către IPJ Galați.

Ce sancțiune va primi șoferul teribilist

O alcoolemie cuprinsă între 0.1 și 0.40 mg/litru alcool pur în aerul expirat reprezintă o contravenție. Șoferul se va alege cu o sancțiune de 9-20 de puncte de amendă. La o astfel de contravenție, amenda este cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei. În plus, dreptul de a conduce pe drumurile publice se va suspenda pentru o perioadă de 90 de zile.

În cazul în care șoferul are o alcoolemie mai mare de 0.40 mg pe litru atunci acest fapt reprezintă o infracțiune, iar șoferul autoturismului va fi dus la spital pentru recoltarea probelor biologice. În plus, i se va deschide și dosar penal. Dacă șoferul refuză să fie transportat la spital atunci el riscă să primească amendă penală sau să pedeapsa cu închisoarea între 1 și cinci ani. Sancțiunile menționate anterior sunt valabile și în cazul șoferilor care depășesc valoarea de 0.80 mg litru alcool pur în aerul expirat.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini