Redactia.ro
Home » Știri » Un soldat ucrainean și-a sacrificat viața aruncând în aer un pod pentru a opri tancurile rusești

Un soldat ucrainean și-a sacrificat viața aruncând în aer un pod pentru a opri tancurile rusești

GALERIE FOTO (2) Un soldat ucrainean și-a sacrificat viața aruncând în aer un pod pentru a opri tancurile rusești

Un soldat ucrainean și-a sacrificat viața aruncând în aer un pod pentru a opri tancurile rusești.Războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei a declanșat agitație în țările vecine. Mii de soldați ucraineni luptă în aceste momente pentru a-și apăra țara și cetățenii. Unii dintre ei și-au dat viața pentru a-i împiedica pe ruși să avanseze. Este și cazul lui Vitaly Skakun, care a murit în timpuol exploziei unui pod.

Un soldat ucrainean și-a sacrificat viața aruncând în aer un pod pentru a opri tancurile rusești

Un inginer din armata ucraineană și-a sacrificat viața pentru a opri tancurile rusești care invadau Ucraina din direcția Crimeei. Evenimentul tragic a fost descris pe rețelele de socializare, într-o postare a Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Pentru a oprit înaintarea coloanei de tancuri rusești, militarii ucraineni au decis aruncarea în aer a podului rutier Volodymyrovych Skakun. Inginerul Vitaly Skakun s-a oferit voluntar să detoneze podul. Din păcate, acesta nu a mai avut timp să fugă, iar bomba a fost declanșată.

În această zi grea pentru țara noastră, în care poporul ucrainean respinge ocupanții ruși în toate direcțiile, unul dintre cele mai dificile locuri de pe harta Ucrainei a fost Istmul Crimeei, unde un batalion de pușcași marini a întâlnit unul dintre primii inamici.Pentru a opri înaintarea tancurilor, s-a decis aruncarea în aer a podului rutier Heniceski. Vitali Volodimirovici Skakun, un inginer al unui batalion separat, s-a oferit voluntar pentru a îndeplini această sarcină.Podul era minat, dar nu a avut timp să plece. Vitali a transmis că aruncă în aer podul. Imediat s-a auzit o explozie.” se arată în postarea Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Comandamentul Marinei a solicitat Înaltului Comandament să acorde distincția de stat marinarului Vitali Volodimirovici Skakun. „Fratele nostru a murit. Fapta sa eroică a încetinit semnificativ înaintarea inamicului, ceea ce a permis unității să redistribuie și să organizeze apărarea.Ocupanți ruși, să știți că pământul va arde sub picioarele voastre! Ne vom lupta cât vom trăi! Și cât vom fi în viață ne vom lupta!”, au mai spus aceștia.

Skakun Vitaliy Volodimirovici

Rusia spune că „nimeni nu plănuieşte să ocupe Ucraina”

S-a zvonit că Rusia își dorește să ocupe întreaga Ucraina, dar ministrul rus de externe Serghei Lavrov neagă acest lucru. Acesta spune că statul rus nu recunoaște actualul guvern din Ucraina ca fiind democratic și că președintele Zelenski minte. „Nimeni nu plănuieşte să ocupe Ucraina. Guvernul rus dorește ca poporul ucrainean să fie independent și va asigura demilitarizarea țării”, a mai spus Serghei Lavrov.

Conform Reuters, Lavrov a spus că Rusia este pregătită să discute cu liderul ucrainean odată ce armata Ucrainei încetează lupta și că nimeni nu vrea să atace poporul ucrainean. „Nu vrem ca neonaziştii să conducă Ucraina”, a mai spus el. Kremlinul a refuzat să comenteze posibilele discuții dintre președintele rus Vladimir Rus și liderul ucrainean Volodimir Zelensky. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că Moscova va analiza oferta și a adăugat că așteptările de la Kiev au rămas neschimbate. Rusia a cerut garanții de la Ucraina că nu va adera niciodată la NATO.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: