Redactia.ro
Home » Știri » Primele imagini cu stratul consistent de zăpadă care s-a depus în mai multe zone ale țării. Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru aproape jumătate din țară

Primele imagini cu stratul consistent de zăpadă care s-a depus în mai multe zone ale țării. Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru aproape jumătate din țară

GALERIE FOTO (2) Vom avea zăpadă de Crăciun? Surpriza anunțată de meteorologii Accuweathe
Primele imagini cu ninsoarea. Sursă foto: Fcebook
Primele imagini cu zăpada. Sursă foto: Facebook/Ghiță Pascalau
Primele imagini cu zăpada. Sursă foto: Facebook/Ghiță Pascalau
Primele imagini cu zăpada. Sursă foto: Facebook/Ghiță Pascalau

După câteva zile de căldură sufocantă care ne-au adus aminte de verile toride, iarna și-a făcut din nou simțită prezența în mai multe zone ale țării. Într-o schimbare radicală de vreme, temperaturile au scăzut rapid, iar ploile și ninsorile au acoperit peisajul într-o mantie albă.

Unde a nins cu putere în România

Din Apuseni până în județul Cluj, a nins cu putere, lăsând în urmă un strat de zăpadă care a surprins mulți locuitori. În timp ce oamenii se adaptează la această schimbare bruscă de vreme, meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru aproape jumătate din țară. Aversele torențiale, descărcările electrice și intensificările vântului sunt doar câteva dintre fenomenele meteorologice anticipate în următoarele zile.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare pentru mai multe zone din țară, valabilă până astăzi la ora 15:00. Zonele afectate includ Banatul, sudul Crișanei, Transilvania și regiunile montane, unde se vor înregistra perioade de instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de 55…70 km/h, izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă se vor situa între 20…25 l/mp, cu posibile izolări de peste 40 l/mp.

Fenomenele anticipate includ averse semnificative

De asemenea, instabilitatea atmosferică va persista până mâine la ora 20:00, inițial în regiunile vestice și centrale, extinzându-se apoi și în alte zone.  Fenomenele anticipate includ averse, descărcări electrice, izolat grindină și vijelii. Cantitățile de apă se vor situa la 15…20 l/mp, cu posibile izolări de 30…40 l/mp. Vântul va prezenta intensificări locale și temporare, mai ales marți (16 aprilie) în toate zonele și miercuri (17 aprilie) în special în sud-est, cu viteze între 45 și 55 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h.

Pe lângă aceste fenomene, se anunță și o răcire semnificativă a vremii începând de miercuri după-amiază (17 aprilie), când la altitudini de peste 1500 m precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Este recomandat ca locuitorii din zonele afectate să fie precauți și să se informeze constant despre evoluția condițiilor meteorologice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: