Redactia.ro
Home » Știri » Un student a intrat la închisoare după ce și-a schimbat parola de la WIFI. Tânărul a fost reclamat de către vecini

Un student a intrat la închisoare după ce și-a schimbat parola de la WIFI. Tânărul a fost reclamat de către vecini

Un student a fost arestat în Rusia după ce și-a schimbat parola la WIFI.

Într-un act de curaj rar întâlnit în Rusia, un student de la Universitatea de Stat din Moscova a fost condamnat la închisoare timp de 10 zile după ce și-a schimbat numele rețelei Wi-Fi în „Slava Ukcraini” (Glorie Ucrainei), un gest simbolic de sprijinire a Ucrainei în conflictul său cu Rusia.

Vecinii au descoperit și au sunat la poliție

Gestul tânărului a fost repede observat de vecinii săi, care au alertat autoritățile. În Rusia, unde libertatea de exprimare este sever restricționată, susținerea publică pentru Ucraina poate avea consecințe grave. Sloganul „Slava Ukcraini”, folosit frecvent de susținătorii independenței și suveranității Ucrainei, a fost considerat de autoritățile ruse drept simbol al „organizațiilor extremiste”.

În urma unor percheziții la domiciliul studentului, routerul Wi-Fi care afișa mesajul controversat a fost confiscat, iar tânărul a fost găsit vinovat și condamnat la 10 zile de închisoare. Această sentință vine în contextul în care, de la începutul conflictului militar în februarie 2022, orice formă de opoziție sau critică la adresa acțiunilor militare ale Rusiei în Ucraina este aspru pedepsită.

Contextul conflictului militar

Rusia a declanșat o invazie pe scară largă asupra Ucrainei la 24 februarie 2022, un act care a stârnit reacții puternice la nivel global și a dus la pierderi umane semnificative, distrugeri și o criză umanitară profundă. Comunitatea internațională a condamnat în unanimitate acțiunile Rusiei, impunând o serie de sancțiuni economice și politice împotriva acesteia.

Condamnarea studentului subliniază riscurile și dificultățile cu care se confruntă cetățenii ruși care încearcă să își exprime susținerea sau solidaritatea cu Ucraina. Această sentință reamintește de restricțiile severe impuse de statul rus asupra libertății de exprimare și de represiunea oricăror voci disidente.

Arestarea și condamnarea acestui tânăr evidențiază, de asemenea, diviziunea profundă și tensiunile care persistă nu doar pe câmpul de luptă, ci și în sfera opiniei publice și a exprimării individuale. În vreme ce lumea urmărește cu atenție desfășurarea conflictului din Ucraina, cazuri precum acesta amintesc de costul uman și de sacrificiile celor care aleg să se opună narativului oficial impus de autoritățile lor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: