Redactia.ro
Home » Știri » Un tânăr de 22 de ani şi-a ucis colega de clasă pentru că nu i-a răspuns la avansuri. Riscă să fie executat în direct, la TV

Un tânăr de 22 de ani şi-a ucis colega de clasă pentru că nu i-a răspuns la avansuri. Riscă să fie executat în direct, la TV

Execuția unui ucigaș din Egipt ar putea fi transmisă în direct, la televizor. Bărbatul a fost găsit vinovat de uciderea unei femei care i-ar fi respins avansurile.

Cum s-a întâmplat totul

În vârstă de 21 de ani, Mohamed Adel a fost condamnat la moarte după ce s-a descoperit că acesta și-a înjunghiat mortal colega de clasă, în Egipt. Bărbatul a fost condamnat la moarte, dupa ce o instanță egipteană a făcut apel la Parlament prin care cerea ca Mohamed să fie executat în direct, la TV. Acesta speră ca transmisiunea live să fie un impuls de conștientizare a faptelor, în speranța că va descuraja oamenii să comită o astfel de crimă similară, scrie Observator.

„Difuzarea, chiar dacă este doar o parte din începerea procedurii, ar putea atinge scopul descurajării care nu a fost atins prin difuzarea sentinței în sine”, a declarat instanța în scrisoarea sa. Pe 20 iunie, Abel a ucis-o pe Naira Asharaf, în timp ce cobora dintr-un autobuz în fața universității Mansoura, unde învățau amândoi, în partea de nord a Egiptului, redactează Mirror.

Natura crimei a fost deosebit de sumbră deoarece ucigașul a fost văzut bătând-o în mod repetat pe Naira, sărind peste aceasta, iar la final înjunghiind-o de mai multe ori. Martorii furioși l-au prins pe Abel, iar acesta a fost reținut imediat de poliție, în timp ce Naira zăcea pe asfalt decapitată. Criminalul a pledat vinovat, însă dă vina pe victimă pentru fapta comisă.

Criminalul a dat vina pe victimă

Șocant, criminalul violent a dat vina pe Naira pentru acțiunile sale și a spus că s-a pregătit parțial să o ucidă. „Am avut un examen și am ratat autobuzul. Așa că a trebuit să îl iau pe următorul care pleca la 10.30. Când m-am urcat în autobuz, ea era acolo. Am avut un cuțit pentru că mă temeam că își va îndeplini amenințările de a trimite huliganii după mine. De asemenea, voiam să o omor, dacă aveam ocazia”, a declarat Abel. Doar 55 de țări din întreaga lume mai au în prezent pedeapsa cu moartea, decizia rămânând extrem de controversată. Susținătorii lui Adel se organizează acum pentru a opri condamnarea la moarte, iar avocatul inculpatului, Farid El-Deeb a declarat: „Mai avem la dispoziție 60 de zile pentru a contesta condamnarea la moarte împotriva lui Adel”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro