Redactia.ro
Home » Știri » Un tânăr și-a scris numele, CNP-ul și numărul mașinii pe picior, convins că va muri în Munții Făgăraș. Prietenii l-au abandonat

Un tânăr și-a scris numele, CNP-ul și numărul mașinii pe picior, convins că va muri în Munții Făgăraș. Prietenii l-au abandonat

Un tânăr a plecat pentru a se relaxa în munții Făgăraș. Acesta a avut parte de o experiență groaznică ce l-a împins la un gest neobișnuit, acela de a-și scrie numele, CNP-ul și numărul mașinii pe picior, convins că va muri. Iată toate detaliile!

Un tânăr a fost abandonat de către prieteni în Munții Făgăraș

Potrivit publicației locale din Munții Făgăraș, Bitpress, un tânăr în vârstă de doar 21 de ani a fost abandonat pe traseul principal de creastă chiar de către prietenii lui. Acesta a rămas acolo fără lanternă și a ajuns rapid la epuizare fizică.
Salvamontul din Argeș a explicat faptul că tânărul și-a scris numele, CNP-ul și numărul de înmatriculare de la mașină pentru a se asigura că autoritățile îl vor putea identifica în cazul în care va fi ucis de către animale, deoarece zona era destul de sălbatică. Acesta era sigur că o să-i vină sfârșitul și că dacă nu va lua măsuri salvatorii nu îl vor putea repera.

,,Grupul era format din 5 tineri cu vârste între 19 și 28 de ani. Patru dintre ei au continuat deplasarea spre Moldoveanu, deși niciunul nu avea lanternă și nu au mai fost niciodată pe munte. Aceștia au plecat de la Bâlea la ora 13.00, cu gândul că vor ajunge pe vârful Moldoveanu și au timp să se și întoarcă până la lăsarea întunericului’’, relatează Libertatea. 


Din cauza faptului că nu s-a mai putut deplasa, tânărul de doar 21 de ani, a fost lăsat în urmă de către prietenii lui cu folie de supraviețuire izotermă pe el.

Tânărul a fost salvat

Tânărul a fost coborât de pe munte de către doi salvatori din Baza Cota 2000 care s-au deplasat după el, în timp ce alți salvatori au mers până la cabana Podragu pentru a-i găsi și recupera pe ceilalți 4 tineri.

„În timpul cât a stat singur pe munte, părăsit de colegii de grup, s-a gândit numai la faptul că va muri și nu va mai fi găsit, îl mănâncă animalele sălbatice etc. Și-a scris cu marker pe picior CNP-ul, numele și numărul de la mașină, în speranța că dacă cineva îl va găsi, să știe cine a fost”, a scris salvamontistul Cristi Toma pe contul său de socializare, conform aceleași surse. 

Acesta s-a adresat și părinților care își lasă copiii să urce pe munte rugându-i să aibă grijă de copiii lor, deoarece sunt „teribiliști” și își pun viața în pericol, mai relatează sursa citată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: