Redactia.ro
Home » Știri » Un turist britanic a fost uimit după ce a ajuns pentru prima dată în România: «Loc periculoc, plin de infractori și de locuri degradate»

Un turist britanic a fost uimit după ce a ajuns pentru prima dată în România: «Loc periculoc, plin de infractori și de locuri degradate»

turist britanic

Sunt cunoscute poveștile turiștilor veniți în România mânați de mitul lui Dracula și care au fost dezamăgiți atunci când au constatat că totul nu este, de fapt. Pe de altă parte, există și turiști care au fost plăcut impresionați de țara noastră și de peisajele pe care le are de oferit, dar și de ospitalitatea oamenilor de aici. Iată povestea unui britanic care a ajuns pentru prima dată în România!

Un turist britanic a fost uimit după ce a ajuns pentru prima dată în România

Un turist britanic care a vizitat România pentru prima dată a avut parte de o experiență extraordinară. Aterizând în țara noastră, acesta a adus cu el numeroase idei preconcepute, dar perspectiva sa s-a schimbat radical în momentul în care a pus piciorul pe pământ românesc. A fost complet surprins și a exclamat cu tărie: „Am fost complet înșelat”. Ce a determinat această transformare în percepția bărbatului față de țara în care a ajuns?

Bărbatul a explicat că nu intenționa să ajungă în România, cu atât mai puțin să aibă o ședere de câteva zile aici. Auzise tot felul de povești care nu fac cinste țării noastre. Se aștepta să găsească clădiri aflate în paragină, locuitori triști și fără prea mult chef de vorbă și obiective turistice deloc spectaculoase.

În timpul vacanței sale și drumului spre Turcia, un bărbat din Marea Britanie a decis să facă o mică deviere și să petreacă câteva zile în România. Cu o oarecare reticență, a trecut granița, având în minte informațiile negative pe care le-auzea și le credea despre țara noastră. Era conștient că ajunge într-un loc extrem de periculos, post-sovietic, plin de infractori și lipsit de interes. Cel puțin, acestea erau informațiile pe care le citise pe diferite platforme în mediul online.

„De fapt planul nostru nu a fost să venim în România, a fost să mergem în Istanbul, Turcia, dar am ales România la întâmplare, ca o alternativă și, înainte de a ajunge, eram puțin cam îngrijorați. Despre România se știe asta, are această reputație, mai ales în Marea Britanie, de loc periculos post-sovietic, plin de infractori și de locuri degradate. Dar este complet greșit. Și ca să fiu sincer, am fost puțin mințit.

Am crescut în Marea Britanie în anii ’90 și începutul anilor 2000, îmi amintesc că unele dintre ziarele noastre ne avertizau că, dacă România va intra în UE, 50.000 de români vor veni în Marea Britanie, vor comite infracțiuni și vor aduce cu ei lucruri îngrozitoare”, a povestit britanicul.

Britanicul a fost cucerit de arhitectura țării noastre

Turistul a fost captivat de arhitectura impresionantă, de bogata istorie și, mai ales, de delicioasele preparate culinare pe care le-a descoperit. A fost complet sedus de mici și sarmale și acum ar recomanda cu căldură România ca destinație de vacanță oricărui prieten.

„Dar, de fapt, fiind în România și trăind experiența, este un loc minunat. Are o reputație complet nedreaptă, aș spune eu. Este complet nedrept. Locul este frumos, orașele sunt un amestec fantastic de arhitectură slavă, greacă și modernă. Istoria este fascinantă, știi, au cavalerii, au românii înșiși, au Imperiul Otoman și toată această istorie fascinantă. Iar mâncarea este uimitoare, sarmale, chiftele, mici (de care nu mă satur niciodată). Și știți că înainte de a veni, oamenii ne avertizau: «Oh, mergeți în România», «De ce mergeți în România?», «Este periculos acolo, aveți grijă»”, a completat britanicul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: