Redactia.ro
Home » Știri » Unde dorm piloții și stewardesele. Locul secret din avion

Unde dorm piloții și stewardesele. Locul secret din avion

GALERIE FOTO (3) Unde dorm piloții și stewardesele

Unde dorm piloții și stewardesele. Meseria de pilot și de steward nu este deloc una ușoară, mai ales pentru cei care fac curse lungi care traversează oceanul. Unele curse pot dura până la 15 ore, iar acest lucru poate fi adesea obositor. Majoritatea curselor lungi au loc noaptea, iar unii piloți și stewarzi au timp pentru odihnă. Unde este locul secret al piloților?

Unde dorm piloții și stewardesele. Locul secret din avion

Multe persoane nu știu că în avion există un loc un se ascund piloții și stewardesele în timpul zborului. Au fost construite cămărute secrete pe aeronavele mari în cazul în care piloții și echipajul de cabină merg să se odihnească. Pasagerii nu le pot accesa în niciun fel și sunt bine ascunse. Compartimentele secrete din avion se numesc compartimente de odihnă pentru echipaj, iar locul în care sunt disouse în avion variază.

În cazul în care aeronavele sunt noi, precum Boeing 787 sau Airbus A350, acestea sunt situate deasupra cabinetei principale, în partea superioară a fuselajului.
În schimb, în cazul avioanelor mai vechi, aceste locuri secrete se pot afla în cala de marfă. În timp ce insotitorii de zbor sunt nevoiti să doarmă in paturi supraetajate, pilotii aeronavelor se odihnesc intr-un compartiment de dormit separat. Aceștia nu au fost observati niciodată odihnindu-se, iar uniformele lor sunt impecabile. Astfel, secretul acestora a fost dezvășuit în cele din urmă.

Pe majoritatea avioanelor, compartimentele în care se odihnesc pilotii sunt situate deasupra clasei întâi și ascunse în spatele cabinei, motiv pentru care majoritatea dintre noi nu le-a asistat niciodată. Piloții accesează aceste zone fie urcând scări ascunse, fie pe o scară. Aceste compartimente contin două scaune business class și patru plate, împărtite prin perdele.

Dotările acestor zone de odihnă

Compartimente sunt dotate. Totul este antifonat, iar sunetul avionului nu poate fi deranjant. Există și un telefon în cameră, în cazul în care este nevoie de pilotul de odihnă. Unele zone de odihnă sunt suficinet de luxoase pentru a avea o baie sau o chiuvetă și chiar un TV, care este cu siguranță mai mare decât ecranul obișnuit din clasa economică.

Cel mai lung zbor din lume a fost operat de compania aeriană Singapore Airlines, care oferă servicii non-stop între Aeroportul Internațional Newark Liberty și Aeroportul Changi și are unele dintre cele mai luxoase condiții. Are un compartiment de odihnă al echipajului de cabină cu cinci paturi supraetajate, zonă de depozitate pentru a atârna haine și depozitarea lenjeriei de pat, perne din satin, cameră pentru 8 însotitori de zbor să se odihnească, lumini de lectură, sisteme de divertisment și multe altele.

Alte companii aeriene care sunt suficiente de luxoase sunt American Airlinesc 777, care au televizor cu ecran plat, Air New Zeeland 777, care are două scaune și paturi înclinate și Lufthansa Airbus A380, care au o baie curată. Designeul fiecărei camere diferă în functie de avion și de compania aeriană. Astfel că, în timp ce unele companii aeriene oferă lux pilotilor lor, unele companii aeriene nu au zone de odihnă delos spațioase. Indiferent că se află în zonele de odihnă sau nu, pilotii sau insotitorii de zbor sunt intotdeauna de gardă, în caz de urgență.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: