Redactia.ro
Home » Știri » Unde se află „Marea Moldovei“ – alternativa mai ieftină pentru cei care nu au bani de litoral

Unde se află „Marea Moldovei“ – alternativa mai ieftină pentru cei care nu au bani de litoral

GALERIE FOTO (4)

I se mai spune și „Paradisul sălbatic al moldovenilor“. Situată la granița României cu Republica Moldova, „Marea Moldovenilor“ este alternativa ieftină a multor români care nu își permit să petreacă pe litoralul românesc.

La 71 km de municipiul Botoșani, această zonă cuprinde malurile lacului de acumulare de la Stânca-Costești, ce te duc cu gândul la plajele de la Marea Neagră. Mii de turiști vin aici să se bucure de soare, înot și bronz fără să îi doară buzunarul.

Nisip fin, valuri, soare – ingredientele perfecte pentru o vacanță „la mare“

„Marea Nordului“ se află în apropiere de Ștefănești, un oraș ruralizat, de la granița țării. Lacul de la Stânca-Costești se întinde pe o suprafață de peste 2000 de hectare și este considerat rezervație acvifaunistică, de importanță la nivel european.

Totodată, este compus din nisip fin și valuri și așa îi atrage pe turiști să înoate. Printre ei se află și mulți basarabeni. O bună parte din plajă este privată. Aceasta aparține unor fermieri din zonă. Totuși, aceștia se bucură când văd că vin vizitatori și le dau voie să stea la plajă și să facă baie.

”Vin foarte mulţi oameni şi nu le putem interzice să facă baie în apă, să stea la plajă. Se simt bine”, a declarat Iulian Merticaru, unul dintre proprietari, scrie Adevărul.

Părerile turiștilor despre „Marea Moldovei“

Botoșănenii sunt cei mai fericiți că pot petrece căteva zile la mare, fără costuri suplimentare. Și nu o spunem noi, o spune chiar unul dintre turiștii care s-au bucurat de tot ce le oferă acest sit natural.

”Vă spun eu, 80% dintre botoşăneni nu au bani de mare. Sau să mergi cu bani împrumutaţi să-i îmbogăţeşti acolo pe preţuri în bătaie de joc nu se merită.

Aici este aproape şi gratuit. Doar cei pui la benzină şi să ai un pachet. Apă, soare şi linişte”, spune un botoşănean venit la plajă la Stânca.

Proprietarii mai precizează și că le-ar plăcea să dezvolte mai mult plaja. Și-ar dori unități de cazare, restaurant și terasă. Totuși, nu-și permit, iar birocrația din țară le pune piedici.

De asemenea, pentru că este un sit natural protejat de lege, cei ce vin la ”Marea Nordului” trebuie să respecte mai multe reguli. În caz contrar, riscă amenzi uriașe din partea autorităților.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: