Redactia.ro
Home » Știri » Unde trebuie amplasate semnele de începător și pentru ce perioadă trebuie să fie afișate. Greșeala pe care o fac mulți șoferi

Unde trebuie amplasate semnele de începător și pentru ce perioadă trebuie să fie afișate. Greșeala pe care o fac mulți șoferi

semne incepator

Numărul șoferilor din România crește de la an la an, așadar este important ca fiecare să cunoască locul în care se amplasează semnele de începător pe autoturism, precum și care este durata pentru care acestea trebuie să fie afișate!

Unde trebuie amplasate semnele de începător și pentru ce perioadă trebuie să fie afișate

Potrivit specialiștilor în domeniul rutier, semnele de începător pentru mașină sunt, de cele mai multe ori, amplasate pe parbriz și pe lunetă, pe geamul din spate al vehiculului. Dacă semnul este fixat de parbriz atunci el ar trebui să fie afișat în partea dreaptă jos. Dacă acesta este fixat pe lunetă atunci el ar trebui să fie amplasat în partea stângă jos.

Și motocicliștii începători trebuie să afișeze semnele de începător. Pentru posesorii de motociclete, este important de știut faptul că semnul de începător trebuie amplasat de obicei în partea din spate a vehiculului, în apropierea numărului de înmatriculare. Regulile se aplică pentru cei care se încadrează în categoriile AM, A1, A2 și A.

Conform legislației aflate în vigoare, semnele de începător să fie păstrate cel puțin un an. Cu toate acestea, durata în care se păstrează semnele de începător poate varia în funcție de nivelul de experiență și încredere al șoferului.

Polițiștii de la Brigada Rutieră recomanda ca șoferul să afișeze aceste semne până în momentul în care are suficientă experiență și se simte sigur de abilitățile sale de a conduce vehiculul la volanul căruia se află. Prin utilizarea semnelor de începător, ceilalți participanți la trafic știu că șoferul se află încă într-o etapă de început în sfera condusului și se pot deplasa cu atenție sporită în preajma acestuia pentru a preveni eventualele incidente neplăcute.

Avantajele folosirii semnelor de începător

  • ceilalți participanți la trafic vor avea grijă să nu pună presiune pe tine atunci când te afli la volan
  • în situații complexe de circulație, șoferii îți pot acorda prioritate chiar dacă nu sunt obligați să facă asta
  • te vei putea simți mai în siguranță la volan
  • vei respecta legea și totodată vei fi un exemplu pentru alți șoferi care au obținut recent permisul de conducere

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: