Redactia.ro
Home » Știri » Utilaje agricole moderne. Atenție constantă la durabilitate

Utilaje agricole moderne. Atenție constantă la durabilitate

Industria agricolă arată foarte diferit astăzi decât arăta cu sute de ani în urmă. Mecanizarea a schimbat dependența agriculturii de munca umană și puterea cailor. Revoluția Verde a profitat de creșterea selectivă pentru a produce mai multe cereale la hectar. În ultimii ani, această schimbare a continuat, cu un accent tot mai mare pe durabilitate în întreaga lume. Politicile agricole s-au schimbat pentru a sprijini acest lucru, oferind un rol tot mai mare utilajelor agricole digitale pentru a produce această schimbare.

Deși utilajele agricole continuă să se dezvolte, tehnologiile digitale vor fi cele care vor conduce cea mai mare parte a schimbării în agricultură. Concentrându-se pe creșterea producției pentru a satisface nevoile globale în creștere, până în 2050, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură estimează că va trebui să producem cu 60% mai multe alimente pentru a hrăni o populație mondială de aproape 10 miliarde de oameni. Chiar dacă vom ajunge la acest număr, 300 de milioane de oameni se vor lupta în continuare cu penuria de alimente. Țările în curs de dezvoltare vor juca un rol cheie în această aprovizionare globală cu alimente.

Pe măsură ce adoptarea tehnologiei crește, era digitală în agricultură continuă să prospere. De la măsurarea nivelurilor de nutrienți din sol până la monitorizarea irigațiilor și utilizarea imaginilor cu drone pentru a cartografia și estima prezența bolilor, inteligența artificială (IA) va deveni o prezență constantă în producția agricolă din întreaga lume.

Înțelegerea rapidă a impactului noilor tehnologii sau practici de producție asupra randamentului și calității culturilor este esențială pentru a genera schimbări profitabile și durabile. Revizuirea cercetărilor disponibile poate ajuta la crearea unor modele de culturi pentru a prezice creșterea și dezvoltarea plantelor. Mai mult decât atât, efectuarea propriilor cercetări prin teste pe teren poate oferi rezultate mai precise pentru propriile practici, tipul de sol, climă etc. Acesta este un alt domeniu în expansiune și din motive întemeiate, deoarece fermierii se străduiesc din ce în ce mai mult să profite la maximum de terenul lor.

A ține pasul cu toate schimbările care au loc în industria agricolă poate fi o provocare. Cu toate acestea, odată cu presiunile climatului în schimbare și a populației în creștere, adaptarea este necesară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini