Redactia.ro
Home » Știri » Va fi închis Ion Iliescu din cauza Dosarului Revoluției? Care sunt șansele

Va fi închis Ion Iliescu din cauza Dosarului Revoluției? Care sunt șansele

Va fi închis Ion Iliescu din cauza Dosarului Revoluției?! Ei bine, fostul procuror militar Dan Voinea a spus care sunt șansele ca fostul președinte al României să ajungă la închisoare pentru informațiile ce vor ieși la iveală în Dosarul Revoluției Române din anul 1989.

Va fi închis Ion Iliescu din cauza Dosarului Revoluției? Care sunt șansele

Se pare că va fi destul de greu de demonstrat implicarea lui Ion Iliescu în momentele delicate ale Revoluției din 1989. Astfel, judecătorii se vor feri să pună un verdict și să-l condamne pe Iliescu. Este opinia fostului procuror militar.

„Nu cred că vreun judecător cu capul pe umeri din țara asta va lua o decizie de condamnare împotriva lui Ion Iliescu. Judecătorii vor fapte clare, anchete bine făcute. Or, Ion Iliescu din câte cunosc dosarul, nu a comandat diversele dispozitive militare care au deschis focul

în acele zile de decembrie. Poate fi complice, din clipa în care s-a mutat la sediul Ministerului Apărării. A existat un asemenea moment, atunci în acea perioadă! Din acea clipă nu mai poate invoca scuze de genul Nu am știut, nu cunosc!”, a declarat Dan Voinea, conform Impact.ro. 

Va fi închis Ion Iliescu din cauza Dosarului Revoluției? Care sunt șansele

„Nu am identificat niciun terorist! În toate dosarele pe care le-am cercetat, și sunt câteva zeci, cele dedicate situației din orașele Timișoara, Sibiu, Cluj, nu există așa ceva. Mergând pe firul anchetelor am ajuns doar la militari sau diverse subunități militare.

Am colaborat cu 21 de polițiști criminaliști în anchetele deschise. Mai toate anchetele ne-au dus către acțiuni ale armatei. Din clipa în care am cerut Jurnalul de acțiuni ale diverselor detașamente militare,

acolo unde sunt trecut oră cu oră ce acțiuni s-au desfășurat, din ordinul cui, cine a participat și ce efecte s-au înregistrat, ancheta nu a fost deloc dificilă!”, a comentat Dan Voinea.

Dosarul Revoluției a fost retrimis în instanță de procurorii militari. Ion Iliescu este acuzat că, în perioada 22-30 decembrie 1989, a indus în eroare opinia publică prin apariţiile sale televizate. De asemenea, este acuzat și de emiterea de comunicate, cu consecința amplificării psihozei generalizate a terorismului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: