Redactia.ro
Home » Știri » Val de aer tropical în România! Crăciun cu temperaturi de primăvară. Prognoza meteo pentru 25 decembrie 2023 – 22 ianuarie 2024

Val de aer tropical în România! Crăciun cu temperaturi de primăvară. Prognoza meteo pentru 25 decembrie 2023 – 22 ianuarie 2024

Cum va fi vremea de Crăciun? Anunț ANM.

Val de aer tropical în România! Crăciun cu temperaturi de primăvară. Iată prognoza meteo pentru 25 decembrie 2023 – 22 ianuarie 2024!

Val de aer tropical în România

Într-un anotimp în care obișnuim să ne pregătim pentru zăpadă și frig, România se pregătește să întâmpine sărbătorile de iarnă cu o surpriză meteorologică neașteptată. Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, arătând că o masă de aer tropical aduce temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă.

Crăciun cu temperaturi de primăvară

În săptămâna Crăciunului, termometrele vor arăta cifre mai ridicate decât media sezonieră, cu o abatere termică pozitivă accentuată în regiunile extracarpatice. Această schimbare neobișnuită în condițiile meteorologice aduce o atmosferă de primăvară în locul iernii așteptate, potrivit Antena3 CNN.

Prognoza meteo pentru 25 decembrie 2023 – 22 ianuarie 2024

Prognoza pentru săptămâna 25 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024 indică faptul că România va fi afectată de temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă. De asemenea, se preconizează că regimul pluviometric va înregistra o tendință ușor deficitară, cu precădere în zona Carpaților Occidentali și Meridionali.

În prima săptămână a noului an, de la 1 până la 8 ianuarie, temperaturile medii vor continua să fie mai ridicate decât media normală. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în cea mai mare parte a țării, cu accent în regiunile vestice și nord-vestice.

Cu toate acestea, meteorologii prevăd că, începând cu săptămâna 8 – 15 ianuarie, temperatura medie a aerului va înregistra o ușoară scădere în zonele montane, în timp ce în restul țării valorile termice vor rămâne apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va deveni ușor excedentar în cea mai mare parte a țării, cu accent în zonele montane.

Finalmente, pentru săptămâna 15 – 22 ianuarie, prognoza indică că temperaturile vor reveni la normal pentru această perioadă, iar cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de media obișnuită, acoperind toate regiunile țării.

Această schimbare neobișnuită în condițiile meteorologice poate influența modul în care oamenii se pregătesc și sărbătoresc în această perioadă festivă. În timp ce unele persoane se bucură de temperaturile blânde, altele ar putea simți un sentiment de nostalgie pentru zăpada tipică a Crăciunului, conform aceleași surse citate.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: