Redactia.ro
Home » Știri » Vârful epidemiei de coronavirus în România. Ce semnal de alarmă trag specialiștii

Vârful epidemiei de coronavirus în România. Ce semnal de alarmă trag specialiștii

Coronavirus România

Vârful pandemiei de coronavirus a fost deja atins în țara noastră. Sau cel puțin așa susține academicianul Cătălin Zamfir, care spune că apogeul epidemiei în țara noastră a fost pe 29 aprilie.

Vârful epidemiei de coronavirus în România

Cătălin Zamfie spune că la acea vreme în spitalele din țară erau 7.700 de bolnavi în același timp. Specialistul a explicat că am trecut de acest hop, iar de acum înainte trebuie doar să ne preocupăm doar de respectarea măsurilor de distanțare socială și de purtarea măștii de protecție.

Totodată, specialistul Cătălin Zamfir a explicat că virusul în România este deja într-o pantă descendentă. De la 7.700 de infecții pe 29 aprilie, acum am ajuns la circa 2.100 de oameni bolnavi.

Potrivit lui Cătălin Zamfir, dacă acest tren descendent va continua, deja vom putea spune că suntem pe finalul pandemiei de coronavirus, care a început încă din februarie în țara noastră.

Cu ce probleme ne putem confrunta, chiar dacă îmbolnăvirile sunt în scădere

În același timp, academicianul a atras atenția asupra faptului că ne putem confrunta, totuși, cu alte probleme, chiar dacă numărul de infectări este în creștere.

Vreau să vă dau o veste bună. Noi demult am depășit punctul de vârf al îmbolnăvirii. După calculele existente, în 29 aprilie, s-a atins vârful – 7.700 de bolnavi activi, iar acum am scăzut la vreo 4.300 de bolnavi activi. Dacă acest trend va continua înseamnă că ne apropiem de un punct terminus al îmbolnăvirii. Dacă îmbolnăvirea, se pare, că începem să o controlăm, ne vom confrunta în viitorul apropiat de cu totul alte probleme”, a spus academicianul Cătălin Zamfir.

Problemele la care se referă specialistul sunt, în special, cele de natură economică, pentru că acest sector a fost extrem de afectat de izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Problemele economice vor fi enorme. Problema ocupării forței de muncă este o problemă vitală. Problema este de a dezvolta strategii de creare de locuri de muncă”, spune Cătălin Zamfir.

Măsurile de relaxare au ajuns deja la al treilea val de relaxare în țara nostră, iar așa cum spun specialiștii, suntem pe o pantă descendentă în ceea ce privește infecțiile cu coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: