Redactia.ro
Home » Știri » Vârsta de pensionare a femeilor din România a crescut! Cât vor fi femeile ținute în câmpul muncii

Vârsta de pensionare a femeilor din România a crescut! Cât vor fi femeile ținute în câmpul muncii

La 1 ianuarie 2023, vârsta de pensionare a femeilor din România a crescut. Schimbarea s-a făcut pe nesimțite, iar mulți români nici nu știu de legea care e în vigoare. Și asta nu e tot! An de an, vârsta de pensionare va crește până va ajunge la 65 de ani. Iată în ce an se va întâmpla asta!

Vârsta de pensionare a femeilor a crescut

Cum nevoia de mai mulți oameni în câmpul muncii e tot mai mare, Guvernul României a decis creșterea vârstei de pensionare a femeilor. Astfel, de la 1 ianuarie 2023, femeile nu se mai pot pensiona la vârsta de 61 de ani și 9 luni, așa cum era până acum.

Dacă vor să beneficieze de pensie, persoanele de sex feminin din țara noastră vor trebui să aștepte până vor împlini 62 de ani. Ba mai mult, creșterea vârstei de pensionare în rândul femeilor este un proces activ și continuu, iar femeile vor ajunge în câțiva ani să iasă la pensie tocmai la 65 de ani.

Cât vor fi ținute femeile în câmpul muncii

Planul Guvernului e ca în anul 2030, vârsta de pensionare a femeilor să fie de 63 de ani, urmând ca în anul 2035 să ajungă la 65 de ani. Și asta nu e tot! S-a schimbat și stagiul de cotizare. Astfel, dacă în decembrie 2022, stagiul complet de cotizare se împlinea la 31 de ani și 11 luni de muncă, acum de-abia după 32 de ani este considerat a fi unul complet.

Ce e de știut e și că-n Franța a fost crescută vârsta de pensionare, de la 60 la 62 de ani pentru femei. Iar în Germania, vârsta de pensionare pentru femei a fost majorată în baza unui sistem gradual, cu câțiva ani la fiecare generație.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: