Redactia.ro
Home » Știri » Vărul lui Carmen Iohannis a murit, iar prima doamnă a lipsit de la înmormântare. Vecinii dezvăluie detalii despre relația lor

Vărul lui Carmen Iohannis a murit, iar prima doamnă a lipsit de la înmormântare. Vecinii dezvăluie detalii despre relația lor

Vasile Lăzurcă, vărul primar al lui Carmen Iohannis, a decedat în luna iunie a acestui an, la vârsta de 80 de ani, din cauza unor probleme cardiace. Evenimentul trist a avut loc în satul Sântu, comuna Lunca, județul Mureș, locul de unde provine familia paternă a soției președintelui Klaus Iohannis. Vestea decesului a fost însoțită de observațiile localnicilor, care au remarcat absența primei doamne de la înmormântare și au dezvăluit detalii despre relația acesteia cu rudele sale.

Relația dintre Carmen Iohannis și vărul său

Carmen Iohannis și Vasile Lăzurcă erau verișori primari, tații lor fiind frați. Deși în trecut aveau o legătură strânsă, vecinii din Sântu susțin că distanța dintre prima doamnă și rudele sale s-a accentuat în ultimii ani. Potrivit mărturiilor din sat, Carmen Iohannis obișnuia să viziteze mai des rudele înainte ca soțul său să devină primar al Sibiului, iar mai apoi președinte al României. De când Klaus Iohannis a preluat funcții importante, vizitele în satul natal al tatălui său au devenit tot mai rare.

„Doamna Carmen a avut mai mulți veri în sat, dar s-au stins unul după altul. Până să ajungă Iohannis primar la Sibiu și apoi președintele țării, ea își vizita mai des rudele. Dacă veneați mai devreme, acum câteva luni, îl mai găseați în viață.

A murit în iunie, avea vreo 80 de ani, din cauza unor probleme grave la inimă. Făcuse un infarct acum trei ani, dar era destul de activ, își ducea boala pe picioare. El a fost cel care a avut, dintre veri, cea mai apropiată legătură cu doamna Carmen.

A fost și la nunta ei cu domnul Klaus, de la Sibiu, la Hotelul Parc, care a avut loc înainte de Revoluție. Ne-a povestit de multe ori Vasile cum s-a distrat atunci.”, a declarat tanti Eugenia, o vecină a lui Vasile Lăzurcă, pentru Fanatik.

O legătură strânsă în trecut

Vasile Lăzurcă și Carmen Iohannis au avut o relație apropiată în trecut, el fiind prezent chiar și la nunta acesteia cu Klaus Iohannis, desfășurată înainte de Revoluție, la Hotelul Parc din Sibiu. Vecinii își amintesc cum Vasile povestea deseori despre acea perioadă și despre legătura deosebită pe care o avea cu verișoara sa. Cu toate acestea, legătura dintre ei s-a slăbit treptat, mai ales în ultimii ani.

Potrivit mărturiilor din satul Sântu, Carmen Iohannis nu a mai păstrat același contact apropiat cu familia de la țară. Ultima vizită a soților Iohannis în sat ar fi avut loc acum aproximativ 20 de ani, conform vecinilor lui Vasile. Această îndepărtare a fost remarcată de localnici, care au observat că, odată cu ascensiunea lui Klaus Iohannis în cariera politică, frecvența vizitelor a scăzut considerabil.

Vasile Lăzurcă a fost înmormântat în luna iunie, iar absența primei doamne de la ceremonie a fost remarcată de vecini și comentată în comunitatea mică din Sântu.

„Doamna Carmen nu a venit la înmormântare și nu știu să fi trimis o coroană de flori. În ultima perioadă nu prea mai aveau legături, cum era înainte. Carmen și Klaus au venit ultima oară aici acum vreo 20 de ani”, a mai spus vecina lui Vasile Lăzurcă.

Satul Sântu, un loc cu amintiri pentru familia Iohannis

Satul Sântu este locul de naștere al tatălui lui Carmen Iohannis, Ion Lăzurcă, care a trăit cea mai mare parte a vieții sale în Sibiu, lucrând ca blănar. Originile lui se leagă însă de această mică așezare din județul Mureș, unde familia sa a avut rădăcini puternice. Ion Lăzurcă a decedat în 2011, la vârsta de 96 de ani, lăsând în urmă o poveste de viață legată atât de satul natal, cât și de orașul Sibiu, unde s-a mutat ulterior.

Comunitatea mică din Sântu își amintește cu afecțiune de legăturile pe care familia Iohannis le avea cu satul, dar și de faptul că, în timp, acestea s-au rărit. Moartea lui Vasile Lăzurcă a adus în atenție distanțarea dintre Carmen Iohannis și rudele sale din partea tatălui, un subiect comentat de localnici care observă îndepărtarea treptată a celor două lumi: viața de la oraș a soților Iohannis și viața rurală a rudelor din Sântu.

Absența lui Carmen Iohannis de la înmormântarea vărului său a fost percepută de unii ca un semn al distanței care s-a creat în timp între prima doamnă și rudele sale din satul natal. Deși viața agitată și responsabilitățile unei figuri publice pot explica parțial această absență, pentru comunitatea din Sântu, legătura cu familia Iohannis pare să fie acum mai mult o amintire din trecut decât o realitate prezentă.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect