Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru români! Se anunță creșteri salariale începând cu 1 august 2023

Veste bună pentru români! Se anunță creșteri salariale începând cu 1 august 2023

Cine sunt angajații care beneficiază de o creștere semnificativă a salariului de la 1 ianuarie. Legea a fost deja aprobată

Salariile românilor vor crește începând cu 1 august 2023, conform unor informații oficiale. Această decizie a fost luată în urma anunțurilor făcute de reprezentanții sindicatelor din domeniul sănătății, care au amenințat cu declanșarea unei greve.

Noul guvern a ales să negocieze conflictele de muncă și, în cele din urmă, a decis să mărească salariile pentru personalul medical. Înainte de negocieri, au avut loc și pichetări la Ministerul Sănătății.

Cresc salariile pentru români

După întâlnirile dintre sindicaliști și membrii guvernului, Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a anunțat că salariile personalului medical de specialitate și auxiliar-medical care asigură asistență medicală vor fi majorate începând cu 1 august 2023. Această decizie a venit ca urmare a preocupărilor exprimate de liderii Federației „Solidaritatea Sanitară”, care au anunțat declanșarea grevelor din cauza salariilor mici, în special pentru personalul medical de specialitate și auxiliar-sanitar.

Mai mult decât atât, liderii sindicali au anunțat că, în cazul în care cererile lor nu vor fi rezolvate, se va declanșa o grevă generală în data de 27 iulie. Pentru a evita acest lucru, premierul Marcel Ciolacu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, s-au întâlnit cu sindicaliștii pentru a găsi o soluție. La acea întâlnire s-a luat decizia de a majora salariile personalului medical menționat anterior.

”Nemulțumită de indiferența Guvernului față de adevăratele revendicări ale angajaților din Sănătate, Federația ”Solidaritatea Sanitară” continuă programul acțiunilor cu un nou protest național ce se va desfășura în curtea spitalelor, îndreptat împotriva refuzului guvernului de a negocia (în sensul propriu al cuvântului) și rezolva revendicările ce privesc interesele tuturor categoriilor de angajați din sectorul public de sănătate. Protestul se va desfășura joi, 06 iulie în intervalul 12.00 – 12.30, fără întreruperea activității unităților.

(…)Dacă intenția guvernului este într-adevăr de a rezolva problemele salarizării în sectorul public de sănătate atunci o poate face foarte simplu: modificând ordonanța de urgență adoptată săptămâna trecută, în sensul aplicării în integralitate a actualei legi a salarizării pentru toți angajații din sănătate și acordând o creștere a salariului din noua lege pentru toți angajații din Sănătate”, anunțau liderii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” pe 6 iulie.

Anunțul făcut de Guvern

Guvernul a anunțat că aceste majorări salariale vor intra în vigoare începând cu 1 august 2023. De asemenea, în hotărârea de guvern, s-a menționat că aceste creșteri salariale vor fi susținute din Fondul Național Unic de Sănătate și nu vor afecta bugetele instituțiilor medicale.

Această decizie a fost primită cu bucurie de către personalul medical, care s-a luptat pentru o remunerație mai justă și pentru recunoașterea eforturilor lor. Creșterea salariilor în domeniul medical reprezintă un pas important în asigurarea unei asistențe medicale de calitate și în motivarea personalului să rămână în sistemul medical românesc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: