Redactia.ro
Home » Sport » Vestea care l-a marcat pe Gică Popescu! Fostul fotbalist a rememorat drama prin care a trecut când era în pușcărie

Vestea care l-a marcat pe Gică Popescu! Fostul fotbalist a rememorat drama prin care a trecut când era în pușcărie

GALERIE FOTO (2) Gică Popescu

Gică Popescu, fostul fotbalist, a povestit momentul sfâșietor în care a aflat că tatăl său a murit, drama pe care a trăit-o în 2014, în perioada când el se afla în pușcărie. Acesta a mărturisit la emisiunea  ”40 de întrebări cu Denise Rifai” tristul eveniment și faptul că a prevestit moartea tatălui său, ce i s-a întâmplat lui în celula din închisoarea de la Rahova chiar în noaptea în care tatăl său, la Calafat, își dădea ultima suflare.

Gică Popescu: ”Nu-mi venea să cred”

Gică popescu, în vârstă de 53 de ani, a povestit plin de emoție cum a aflat că tatăl său a murit. Atunci, el se afla în închisoare, iar vestea i-a dat-o soția lui, care a venit în vizită.

”Era îmbrăcată în negru, cu un șervețel alb în mână. M-am dus la ea, era schimbată la față și a zis doar atât: ”a murit tata”. Cu trei zile în urmă, socrului meu îi fusese rău, avusese o problemă de sănătate și eu am zis că e vorba de socrul meu. Am întrebat care tata, iar ea a spus ”tata de la Calafat”. Eu vorbisem cu tatăl meu cu o seară înainte și făceam planuri să mergem la pescuit când se va termina toată povestea și am stat 15-20 de secunde, nu puteam să asimilez informația. Nu-mi venea să cred că un om cu care vorbisem seara trecută, murise. Mi-a spus ”inima”. M-am prăbușit, am căzut pe scaun și am început să plâng în hohote. A fost un moment foarte greu”, a povestit Gică Popescu.

Fostul fotbalist și-a cerut iertare la mormânt

Imediat după ce a ieșit din închisoare a fost să viziteze mormântul tatălui său. În primele dăți, acesta a fost alături de mama lui, însă a simțit să meargă la un moment dat singur. El a explicat că se simtea dator să vorbeasă cu el singur și să-și ceară iertare.

Tata Gica Popescu
Costică Popescu, tatăl lui Gică Popescu

”Tata a murit, marți, 13, la ora două noaptea. Mi-aduc aminte că în noaptea aceea, la un moment dat am sărit din pat, m-am speriat. M-am uitat la ceas era două noaptea și nu știam ce am și eram foarte treaz. Cred că m-am chinuit o oră – o oră jumate și nu știam de ce nu pot să dorm. După ce m-am întâlnit cu soția mea și mi-a spus, am realizat atunci de ce mă trezisem noaptea. Probabil că părinții și copiii avem o legătură anume pe care e greu să ne-o explicăm. Dar lucrul acela l-am trăit atunci.

La înmormântare, am avut acea greutate sufletească pe care am ținut-o mult timp. Până la un moment dat când fiind acasă la Calafat, mergeam la mormânt cu mama, aprindeam lumânări. Și o dată m-am dus singur, simțeam nevoia să fiu singur, să vorbesc ca și cum l-am avut în fața mea. Și stând pe mormântul tatălui meu mi-am descărcat sufletul și am spus lucruri pe care simțeam să le spun, aveam acea apăsare pe suflet, că dacă nu ar fi fost situația mea, probabil ar fi trăit și acum și am această durere. Bineînțeles că i-am cerut iertare și i-am spus și multe lucruri pe care simțeam să i le spun. Nu a fost ușor deloc”, a mai spus Gică Popescu

Loading...