Redactia.ro
Home » Homepage » Vești bune! Ei sunt românii care vor putea ieși la pensie cu doi ani mai devreme fără penalități

Vești bune! Ei sunt românii care vor putea ieși la pensie cu doi ani mai devreme fără penalități

pensie

Vești bune pentru o anumită categorie de români! O nouă categorie din populație va putea ieși la pensie anticipat, cu doi ani mai devreme, fără alte penalități.

Locuitorii din Codlea vor putea ieși la pensie cu doi ani mai devreme

Lista localităților cu cetățeni români care pot să opteze pentru pensionare anticipată se va mări cu încă un nume, conform celei mai noi propuneri legislative, care se află în momentul actual în Senat. Românii din localitatea Codlea din județul Brașov se vor putea pensiona anticipat, cu doi ani mai devreme, fără alte penalități.

Motivul? Această zonă a fost intens poluată timp de vreme îndelungată, în special odată cu înfiinţarea Uzinei „Colorom” în anul 1878. Peste 2.500 de oameni au lucrat în uzină și au fost expuși zilnic substanțelor care dăunează sănătății precum clor, fluor, fosgen, benzidine, eniline, nitrobenzen, acizi (sulfuric, azotic, clorhidric, acetic), dimetilsulfat, naftalină, sodă caustică, sodă calcinată.

Așadar, persoanele care au locuit în Codlea, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare. Pentru a beneficia de aceste facilităţi, persoanele trebuie să fi locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate şi pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi.

„În anii precedenţi, Parlamentul României a adoptat mai multe legi în sprijinul cetăţenilor care au locuit în zone de risc. Soluţia identificată a fost aceea de a scădea cu doi ani vârsta de pensionare în localităţile afectate, astfel încât raportul dintre vârsta de pensionare şi speranţa de viaţă să fie similar cu cel întâlnit în regiuni cu activităţi mai puţin nocive”, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: