Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru familia lui Vlad Pascu! Judecătoria s-a pronunțat și nu mulți sunt fericiți cu această decizie

Vești bune pentru familia lui Vlad Pascu! Judecătoria s-a pronunțat și nu mulți sunt fericiți cu această decizie

Miruna Pascu, mama șoferului drogat care a ucis doi tineri în accidentul de la 2 Mai, a scăpat de măsura controlului judiciar. Decizia a fost luată marți de Tribunalul București, însă nu este definitivă. Această hotărâre vine în urma cercetărilor efectuate de procurorii DIICOT, care au relevat că Miruna Pascu a exercitat presiuni pentru a influența declarațiile martorilor într-un caz de deținere ilegală de droguri.

Contextul deciziei tribunalului

Tribunalul București a pronunțat marți o decizie privind revocarea măsurii controlului judiciar pentru Miruna Pascu, măsură dispusă anterior în cadrul unui dosar complex. Potrivit minutei instanței, măsura controlului judiciar fusese impusă la data de 29 noiembrie 2023, în dosarul nr. 25573/3/2023/a1.5, de către Secția I penală a Tribunalului București. Miruna Pascu a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de influențarea declarațiilor și amenințare.

Cercetările efectuate de procurorii DIICOT au arătat că Miruna Pascu a exercitat presiuni morale asupra unei persoane pentru a o determina să nu dea declarații de martor sau să facă declarații mincinoase. Acest comportament a fost considerat deliberat și conștient, având ca scop influențarea unei cauze instrumentate de DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, privind infracțiunea de deținere ilegală de droguri.

Detaliile legale și decizia instanței

Conform minutei instanței, decizia de revocare a măsurii controlului judiciar a fost luată în baza dispozițiilor articolelor 348 și 207 din Codul de procedură penală, care reglementează legalitatea măsurilor preventive. Astfel, s-a constatat legalitatea măsurii preventive inițiale, dar s-a dispus revocarea acesteia în baza articolului 242 alineatul 1 din Codul de procedură penală, raportat la articolul 202 din același cod.

În baza dispoziţiilor art. 242 alin. (1) din Codul de procedură penală raportat la art. 202 din Codul de procedură penală, dispune revocarea măsurii controlului judiciar, dispusă faţă de inculpata Pascu Miruna, prin încheierea pronunţată la data de 29.11.2023, în dosarul nr. 25573/3/2023/a1.5 de către Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală, măsură ce va deveni executorie la data rămânerii definitive a prezentei încheieri”, se arată în minuta instanței.

Implicațiile deciziei și reacțiile

Decizia de revocare a măsurii controlului judiciar va deveni executorie doar după ce va rămâne definitivă. În acest context, Miruna Pascu și procurorii au dreptul de a contesta hotărârea în termen de 48 de ore de la comunicare. Copii ale prezentei încheieri vor fi comunicate inculpatei, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, unității de poliție în circumscripția căreia locuiește inculpata, Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor, Poliției de Frontieră Române și Direcției Generale de Pașapoarte.

Această decizie a stârnit diverse reacții în rândul publicului și a mass-media, având în vedere gravitatea faptelor imputate lui Miruna Pascu și circumstanțele tragice ale accidentului în care a fost implicat fiul său. Cazul continuă să fie monitorizat de opinia publică, iar evoluțiile ulterioare vor fi urmărite cu interes, în special în ceea ce privește eventualele contestații și decizia definitivă a instanței.

Miruna Pascu, acuzată de influențarea declarațiilor și amenințare, a fost pusă sub control judiciar pentru fapte comise în perioada august-septembrie 2023. Conform Codului penal, infracțiunea de influențare a declarațiilor este prevăzută la articolul 272 alineatul 1, iar infracțiunea de amenințare la articolul 206 alineatul 1, cu aplicarea articolului 38 alineatul 1 din Codul penal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini