Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru români! Au apărut noi reguli pentru produsele defecte. Ce despăgubiri pot primi consumatorii

Vești bune pentru români! Au apărut noi reguli pentru produsele defecte. Ce despăgubiri pot primi consumatorii

GALERIE FOTO (2)

Românii au primit o veste bună din partea autorităților. O nouă lege care îi privește pe consumatori a fost promulgată recent în Monitorul Oficial. Iată ce se va întâmpla cu produsele defecte cumpărate de cetățeni.

Noi reguli pentru produsele defecte

Astăzi au intrat în vigoare noi reguli privind produsele care prezintă defecte după achiziționare. Potrivit noii legi publicate în Monitorul Oficial, consumatorii au acum posibilitatea de a beneficia direct de înlocuirea produsului în cazul în care constată că acesta nu este bun într-un termen de cel mult 30 de zile de la cumpărare. Această modificare legislativă vine în urma unei situații în care produsele reparate deveneau din nou defecte, creând astfel o problemă în acest sens.

Până în prezent, clienții puteau solicita înlocuirea unui produs doar după ce acesta era dus în service pentru a fi reparat. Cu toate acestea, experiențele repetate de produse care se stricau din nou au determinat parlamentarii să propună această schimbare. Astfel, în situația în care un produs se defectează în termen de 30 de zile de la achiziționare, consumatorul are acum opțiunea de a decide dacă dorește să aștepte repararea acestuia sau să solicite înlocuirea cu un produs nou, similar.

Proiectul de lege a fost publicat deja în Monitorul Oficial

Această modificare a fost propusă sub forma unui proiect de lege, care a trecut prin ambele camere ale Parlamentului și a fost apoi promulgat de către președintele Klaus Iohannis. Ulterior, proiectul de lege a fost publicat în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că a intrat în vigoare de astăzi. Această schimbare legislativă vine în sprijinul consumatorilor, oferindu-le avantajul de a primi un produs nou fără a mai fi nevoiți să aștepte săptămâni în șir până când produsul original este reparat.

Această măsură vine în întâmpinarea nevoilor și drepturilor consumatorilor, oferindu-le o soluție mai rapidă și mai eficientă în situația în care se confruntă cu produse defecte. Acum, consumatorii pot lua decizia în cunoștință de cauză, având posibilitatea de a alege între repararea unui produs sau obținerea unuia nou. Aceasta aduce o mai mare flexibilitate și confort în procesul de rezolvare a problemelor legate de produsele achiziționate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: