Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru români! Când va veni vara, de fapt, și ce temperaturi se vor înregistra

Vești bune pentru români! Când va veni vara, de fapt, și ce temperaturi se vor înregistra

Prognoza meteorologică pentru următoarele două săptămâni: De la ninsori la o revenire a verii

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat recent previziuni importante legate de evoluția vremii în România pentru următoarea perioadă. După un val de aer polar care a adus temperaturi scăzute semnificativ, se așteaptă o schimbare notabilă, cu o creștere treptată a temperaturilor ce va marca apropierea de condițiile meteo specifice verii.

Condițiile meteorologice actuale

Conform declarațiilor directoarei ANM, România se confruntă în prezent cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului. „În cea mai mare parte a țării avem parte de vreme răcoroasă, cu maxime care se situează ușor sub mediile specifice datei din calendar, mai ales în sud, sud-est și est, unde temperaturile nu au depășit 18…19 grade Celsius. În contrast, în vest și nord-vest, temperaturile s-au apropiat de mediile normale, atingând 22…23° Celsius„, explică Mateescu. De asemenea, vremea se menține instabilă, cu posibilitatea de precipitații sub formă de ploaie în majoritatea regiunilor și sub formă de lapoviță și ninsoare la altitudini mai mari de 1800 de metri. Aversele vor fi însoțite de intensificări ale vântului, cu rafale ce pot depăși 50-55 km/h.

Perspectivele meteorologice pentru sfârșitul săptămânii

Schimbarea majoră anticipată de Elena Mateescu este creșterea temperaturilor începând de la sfârșitul acestei săptămâni. „Ne așteptăm ca temperaturile să înceapă să crească, astfel încât să ne apropiem din nou de pragul unei zile de vară, cu aproximativ 25 de grade Celsius, inițial în partea de vest și sud-vest a țării, urmând ca și sudul și sud-estul să experimenteze o încălzire„, a adăugat directoarea ANM. Chiar și în capitală, se preconizează o vreme mai caldă, cu maxime care vor varia ușor de la zi la zi, în jurul valorilor de 18…19 grade Celsius, și minime de 7…9° Celsius.

Condiții speciale în zonele depresionare

Un aspect deosebit de relevant menționat de Mateescu se referă la temperaturile extrem de scăzute ce pot fi înregistrate în zonele depresionare din estul Transilvaniei, unde mercurul termometrelor ar putea coborî până la 0 grade Celsius. Aceste condiții necesită atenție sporită, mai ales pentru agricultori și pentru cei care își planifică activități în aceste zone.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: