Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru români! Peste 8.000 de locuri de muncă au fost deblocate în Sănătate și Asistență Socială

Vești bune pentru români! Peste 8.000 de locuri de muncă au fost deblocate în Sănătate și Asistență Socială

Marcel Ciolacu a venit cu o veste bună pentru cetățenii din România. Se pare că peste 8.000 de locuri de muncă au fost deblocate în acest moment și așteaptă cu nerăbdare să fie ocupate.

Într-un anunț important, premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit joi că Guvernul a decis să aprobe deblocarea angajărilor pentru aproape 8.000 de posturi în domeniul Sănătății și Asistenței Sociale. Cu o atenție deosebită acordată deficitului de personal medical, Ciolacu a subliniat că fiecare angajare are scopul de a se reflecta în oferirea de servicii îmbunătățite pentru pacienți.

8.000 de locuri noi de muncă pentru români

Anunțul vine în contextul unei abordări proactive a Guvernului pentru a face față nevoilor crescute ale sistemului de sănătate. Într-un discurs ținut în cadrul ședinței de Guvern, premierul a afirmat:

„Așa cum am promis, deblocăm astăzi angajările pentru aproape 8000 de posturi în Sănătate și Asistență Socială! Astfel, toate spitalele importante care au deficit de medici, asistente și infirmieri vor putea face rapid angajări.” 

Marcel Ciolacu a evidențiat, de asemenea, creșterea semnificativă a bugetului Ministerului Sănătății, care a înregistrat o creștere de 40% față de anul precedent. Acest lucru subliniază angajamentul Guvernului de a aloca resursele financiare necesare pentru a îmbunătăți infrastructura și serviciile medicale.

„Ministerul Sănătății are în acest an un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023, deci nu este vorba de probleme financiare”, a adăugat premierul.

Ce beneficii vor avea angajații

Un aspect important subliniat de Marcel Ciolacu a fost necesitatea ca fiecare angajare să aducă beneficii concrete pacienților. El a subliniat că investițiile masive trebuie să se traducă într-un plus de empatie și responsabilitate din partea personalului medical. Acest principiu se aplică nu doar în cadrul spitalelor, ci și pentru medicii de familie. Cu privire la remunerație, Ciolacu a afirmat:

„Bani avem, dar corect este să-i plătim mai bine pe medicii care muncesc serios! Adică serviciile prestate efectiv să primeze în fața plății pe liste de pacienți, adică pentru niște nume puse pe o hârtie!”

Aceasta indică o schimbare de perspectivă în abordarea remunerării personalului medical, acordând prioritate serviciilor reale prestate în locul unui sistem bazat pe liste și documente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: