Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru salariați! Se modifică metoda de acordare a sporurilor pentru zile libere

Vești bune pentru salariați! Se modifică metoda de acordare a sporurilor pentru zile libere

GALERIE FOTO (2) Sporuri pentru zile libere

Codul Muncii ar putea suferi o schimbare neașteptată, motiv pentru care unii salariați ar avea noi motive de fericire. Sporurile pentru zilele libere muncite ar putea deveni mai mari. Iată care este categoria de persoane ce ar putea să se bucure de noile modificări.

Chiar dacă este un proiect de lege aflat în fază incipientă, multe persoane au devenit foarte încântate de acest subiect, deoarece ar putea beneficia de sporuri de minim 75% pentru zilele libere. Astfel, suma lunară care le-ar intra în cont ar fi mult mai mare.

Se modifică metoda de acordare a sporurilor suplimentare

Zilele libere neacordate reprezintă un subiect destul de dezbătut dacă ne gândim la faptul că mulți angajatori îi obligă pe angajați să meargă la muncă. Pentru a echilibra într-un fel sau altul balanța, parlamentarii PSD s-au gândit la un proiect de lege menit să îi ajute pe cei care se află într-o astfel de situație.

„Codul muncii oferă posibilitatea angajatorilor să compenseze munca suplimentară cu zile libere plătite. Inițial era prevăzută o perioadă de 60 de zile în care munca suplimentară se putea compensa cu zile libere plătite, dar Guvernul ținând cont de dificultățile economice care afectează numeroși operatori economici, a extins termenul de compensare a muncii suplimentare prin zilele libere plătite de la 60 de zile la 90 de zile, pentru a flexibiliza raporturile de muncă prin crearea posibilității compensării muncii suplimentare cu timp liber corespunzător într-o perioada mai mare de timp și asigurarea desfășurării activității angajatorilor in bune condiții”, se arată în Alineatul (1) al art.122 din Legea nr.53/2003.

Bani în plus pentru zile libere muncite
Bani în plus pentru zile libere muncite

Cine sunt cei care vor beneficia de sporuri suplimentare

Personalul din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Protecție și Pază, Serviciului de Informații Externe și Serviciului de Telecomunicații Speciale ar putea beneficia de aceste sporuri și zile libere suplimentare.

Propunerea legislativă este susținută de argumentul că acești angajați bugetari sunt implicați în activități care implică riscuri mari și efort fizic și mental semnificativ. În plus, se argumentează că acești angajați bugetari sunt necesari pentru buna funcționare a statului și trebuie să primească beneficii suplimentare pentru munca lor.

În orice caz, dacă va fi adoptată, va fi important să se asigure că beneficiile acordate angajaților bugetari sunt juste și nu discriminatoare față de alte categorii de angajați. De asemenea, va fi important să se asigure că aceste beneficii suplimentare nu vor afecta bugetul statului sau echilibrul financiar. Este de așteptat ca propunerea să fie supusă dezbaterii publice și să fie analizată îndeaproape de către experți în domeniu înainte de a fi adoptată oficial.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: