Redactia.ro
Home » Știri » Veşti bune pentru şoferii cu RABLE: ce trebuie să facă pentru a primi 3.000 lei de la statul român

Veşti bune pentru şoferii cu RABLE: ce trebuie să facă pentru a primi 3.000 lei de la statul român

Există veşti bune pentru şoferii cu rable. Primesc bani de la stat. Bani, nu vouchere prin care ar fi obligaţi să-şi achiziţioneze un autoturism nou. Ce trebuie să facă pentru asta? E simplu: să renunţe la maşina mai veche de 15 ani.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) va lansa, în luna septembrie, Programul privind casarea autovehiculelor uzate, care va permite scoaterea din uz a maşinilor mai vechi de 15 ani, a anunţat preşedintele AFM, Laurenţiu Neculaescu.

3.000 lei ca să vă casaţi rabla

Proprietarii de maşini ar urma să caseze autovehiculul vechi în schimbul unei sume de 3.000 de lei. Jumătate din prima de casare va fi suportată din bugetul AFM şi jumătate din bugetul local, fără a fi condiţionată casarea de achiziţia unui autovehicul nou.

„Acest program a rezultat în urma angajamentului României prin PNRR că până în 2026 vom casa un număr de 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani.

Este un program prietenos cu mediul, dar nu ştiu cât de prietenos cu bugetele unităţilor administrativ-teritoriale, în sensul că noi vom acorda o primă de casare a unei maşini mai vechi de 15 ani sau cu o normă de poluare Euro 3 sau mai jos de Euro 3″, a spus Neculaescu.

Această primă de casare va fi de 3.000 de lei, din care 1.500 de lei suportă AFM, iar 1.500 de lei vor trebui suportaţi din bugetul propriu al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale.

Un program ce depinde de primăriile locale

Laurenţiu Neculaescu susţine că Programul privind casarea autovehiculelor uzate va fi influenţat direct de sumele prevăzute în bugetele locale cu această destinaţie.

Reamintim că autorităţile din România susţin înnoirea parcului auto naţional şi prin acordarea de prime de casare prin programele Rabla Clasic şi Rabla Plus.

În acest an pentru Programul Rabla Clasic, prima de casare a fost de 6.000 lei, respectiv 9.000 lei în cazul predării a două autovehicule uzate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: