Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru unii români! Pot primi vouchere de 300 de lei pe 1 iunie

Vești bune pentru unii români! Pot primi vouchere de 300 de lei pe 1 iunie

Unii români au primit recent o veste foarte bună din partea statului, după ce a ieșit la iveală faptul că vor beneficia de vouchere cadou. Acestea au o valoare totală de 300 de lei și se vor acorda începând cu data de 1 iunie 2023. Iată cine sunt cei care vor beneficia de acest ajutor important.

La prima vedere nu pare o sumă prea mare, însă pentru unele persoane poate reprezenta un ajutor destul de important. Cei care au copii se vor bucura nespus de această veste.

Românii care primesc vouchere de 300 de lei

În prima lună a verii, angajații din România primesc vești bune, în special în ceea ce privește beneficiile lor financiare. Unii dintre acești angajați vor beneficia de un stimulent în valoare de 300 de lei, care nu este supus impozitării. Aceste avantaje sunt oferite de angajatori, angajaților cu copii mici în întreținere, iar ocazia potrivită pentru acordarea lor este Ziua Copilului, celebrată pe 1 iunie. De obicei, aceste beneficii sunt acordate sub forma tichetelor cadou.

În ceea ce privește cadourile sub formă de bani sau alte bunuri, inclusiv tichetele cadou, acestea sunt considerate venituri neimpozabile atunci când valoarea lor nu depășește suma de 300 de lei pe angajat. Astfel, angajații pot beneficia de aceste avantaje fără să fie impozitați pe ele.

„Cadourile oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie prevăzute în contractul de munca în suma de 300 lei/persoana nu sunt impozabile și taxabile cu impozit pe venit și contribuții sociale”, se arată scris la art. 142 lit. b) din Codul fiscal.

Această măsură reprezintă un stimulent și o recunoaștere a contribuției aduse de către angajați și a importanței pe care o au în cadrul organizațiilor lor. Prin acordarea acestor beneficii, angajatorii își arată aprecierea pentru munca și implicarea angajaților lor.

Este important de menționat că aceste avantaje neimpozabile pot varia în funcție de legislația fiscală în vigoare și de acordurile încheiate între angajator și angajat. Prin urmare, este recomandat ca angajații să se informeze în legătură cu specificul și limitele acestor beneficii, în conformitate cu reglementările legale și contractul lor de muncă.

Când se pot acorda voucherele cadou

Potrivit reglementărilor făcute recent, voucherele cadou pentru români vor fi acordate în mai multe cazuri. Astfel, angajatorul este cel care va decide de comun acord cu angajatul cum vor decurge lucrurile. Salariatul va putea primi cadouri pentru copii cu ocazia sărbătorilor precum Paștele, Crăciunul sau alte sărbători la fel de importante.

De asemenea, angajații pot primi vouchere cadou și pe data de 8 martie, când se sărbătorește ziua Femeii. Iar cu ocazia zilei de 1 iunie, cei mici se vor putea bucura de un cadou din partea angajatorilor părinților lor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: