Redactia.ro
Home » Știri » Veşti de la ANM: cum va fi vremea la final de septembrie. După căldură, meteorologii anunţă o schimbare

Veşti de la ANM: cum va fi vremea la final de septembrie. După căldură, meteorologii anunţă o schimbare

prognoza meteo

Meteorologii dela ANM au venit cu veşti despre cum va fi vremea la final de septembrie. Starea vremii va fi în general frumoasă, cu șanse reduse de precipitații.

Vântul va sufla cu putere, mai ales în zonele montane, dar și local în sudul și vestul țării.

Vremea, joi 28 septembrie, în Bucureşti

În Capitală vremea va fi călduroasă, iar cerul va fi mai mult înnorat. Vântul va sufla cu 30 de km/h, iar indicele UV va fi de 4 din 11. Temperatura maximă va fi de 28 de grade Celsius, iar cea minimă de 14 grade Celsius.

La munte cerul va fi parțial înnorat, indicele UV va fi de 4 din 11, iar vântul va sufla cu 15 km/h. Temperatura maximă va fi de 23 de grade Celsius, iar cea minimă de 9 grade Celsius.

În Iași, cerul va fi mai mult senin, vremea va fi călduroasă, iar vântul va sufla cu 25 de km/h. Indicele UV va fi de 4 din 11, temperatura maximă va fi de 27 de grade Celsius, iar cea minimă de 11 grade Celsius.

Când se va răci vremea?

Alina Şerban, meteorolog ANM, a vorbit despre momentul în care vremea se va şi răci.

„Poate doar sâmbătă se va răci ușor în vest, în nord, în centru, apoi și în celelalte regiuni, însă această răcire va aduce tabloul termic la un normal al perioadei calendaristice în care ne regăsim. Acest lucru înseamnă temperaturi maxime până vineri, între 23-24 de grade până spre 28-29 de grade, izolat, din nou 30 de grade.

Cele mai scăzute vor fi în estul Transilvaniei, în regiunile nordice, în nordul litoralului, iar cele mai ridicate în sudul și în vestul teritoriului, în condițiile în care singurul element mai deranjant ar fi vântul, care prezintă intensificări pe parcursul zilei de astăzi și face obiectul unei atenționări meteorologice de cod galben în partea de sud-est a teritoriului, Muntenia, Dobrogea, rafale în general de 55-65 km/h pe litoral, în jurul a 70k m/h în rest.

Şi în Capitală vorbim de o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal la avea la această dată, e vorba de maxime de 27-29 de grade atât astăzi, cât și în zilele următoare.

În afară de vânt, care va prezenta intensificări, astăzi nu vom avea elemente notabile până la finalul săptămânii„, a spus meteorologul ANM Alina Şerban la Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: