Redactia.ro
Home » Știri » Vești noi pentru beneficiarii programului „Sprijin pentru România”. Când ar putea intra următoarea tranșă de 250 de lei

Vești noi pentru beneficiarii programului „Sprijin pentru România”. Când ar putea intra următoarea tranșă de 250 de lei

Programul „Sprijin pentru România” reprezintă o importantă inițiativă guvernamentală, prin intermediul căreia aproximativ 2,4 milioane de români primesc ajutor social. Acest sprijin financiar le oferă posibilitatea de a achiziționa alimente și mese calde necesare supraviețuirii lor.

Suma alocată, în valoare de 250 de lei, este încărcată pe cardurile sociale la intervale de două luni. Este important să ne întrebăm câte tranșe de bani mai trebuie să fie depuse pe aceste carduri până la sfârșitul anului 2023 și care sunt județele cu cel mai mare număr de beneficiari.

Când intră următoarea tranșă de bani

În anul curent, românii care sunt înscriși în programul „Sprijin pentru România” tocmai au primit cea de-a treia tranșă de bani. Acești 2,4 milioane de cetățeni din categorii defavorizate au beneficiat de suma de 250 de lei în mijlocul lunii iunie, când cardurile sociale au fost încărcate. Prin intermediul acestui program, inițiat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, banii sunt depuși pe cardurile sociale la fiecare două luni.

Prima tranșă de bani pentru anul 2023 a fost distribuită în luna februarie, în timp ce a doua tranșă a fost acordată în aprilie, chiar înainte de Paște. Cea de-a treia tranșă a fost încărcată pe cardurile sociale în luna iunie. Următoarea tranșă de bani pentru alimente va fi primită de români în luna august, respectând intervalul de două luni.

Care sunt județele cu cel mai mare număr de beneficiari

Până în prezent, beneficiarii acestui program guvernamental au primit trei tranșe de bani. Astfel, până la sfârșitul anului, cei 2,4 milioane de români vor mai primi încă trei tranșe, fiecare în valoare de 250 de lei. Viitoarea tranșă de bani va fi distribuită în luna august. Cea de-a cincea tranșă de ajutoare va fi încărcată pe cardurile sociale în octombrie, iar a șasea și ultima tranșă va fi acordată în luna decembrie, înainte de sărbătorile de iarnă.

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), cei mai mulți beneficiari ai acestui program se găsesc în București (122.000 de persoane), urmați de județele Suceava (90.879), Iași (90.196), Dolj (89.801) și Bacău (82.410). Aceste cifre evidențiază nevoia și importanța acordării sprijinului social în aceste regiuni.

„Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din bani europeni. Cele mai multe dintre acestea îşi găsesc răspunsul în materialul de mai jos.

Poate cel mai important anunţ este legat de data la care încărcăm o nouă tranşă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 de milioane de lei către toţi cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili”, a transmis ministrul Marcel Boloș, la momentul la care au fost alimentate cardurile cu a treia tranșă de bani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: