Redactia.ro
Home » Știri » Vești noi pentru pensionari! Se va recalcula pensia

Vești noi pentru pensionari! Se va recalcula pensia

Vești noi pentru pensionari! Se va recalcula pensia

Vești noi pentru pensionari! Se va recalcula pensia. Unii pensionarii vor primi bani mai mulți, iar alții vor primi sume de bani mai mici. Asta după ce se vor recalcula pensiile.

Vești noi pentru pensionari! Se va recalcula pensia

Potrivit Capital.ro, pensionarii care au în momentul de față un stagiu complet de cotizare mai mic de 25 de ani, vor avea de pierdut. Cei care au pensiile recalculate cu un stagiu complet de 20 de ani se vor bucura în anul 2021 de acest lucru, deoarece la recalculare stagiul complet va fi de 25 de ani. Chiar dacă aceștia sunt asigurațică le va rămâne în plată cuantumul cel mai avantajos.

Pensionarii vor avea surpriza ca după un an, pensiile celorlalți vor crește, iar ale lor vor rămâne la aceeași sumă până când calculul după noua formulă va depăși această valoare.

Mai mult, cei care vor avea bani mai mulți sunt cei care s-au pensionat în 2011. Vor avea o creștere mai mare sau mai mica, pentru că la data pensionării au primi un indice de corecție care acum va fi exclus.

La cât ajunge punctajul total?

Astfel, din punctajul total realizat, vor trebui să scadă punctajul obținut prin aplicarea indicelui de corecție.

În ceea ce privește diminuarea punctajului total, înainte de a fi împărtit la 25 acesta va fi cuprins între 6 și 20%.

Punctajul obișnuit din venituri anuale în anul 2019 era de 100, și s-au adăugat 20 de puncte. Așadar, punctajul total este de 120 de puncte.

În cazul în care o persoană a decis să se pensioneze în anul 2019 cu punctajul total de 120 de puncte, la recalcularea din 2021 se vor lua în calcul doar 100 puncte.

Bărbații care s-au pensionat înainte de 2011 și care au avut un stagiu complet de cotizare 35 ani vor avea o creștere clară a pensiei, iar acum vor avea o recalculare cu un stagiu de 25 ani.

Femeiele care s-au pensionat înainte de anul 2011, creșterea va fi mai mare, pentru că au avut punctajul total cuprins între 25-30 de ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: