Redactia.ro
Home » Știri » Vești proaste pentru copiii sub 16 ani. Nu vor mai avea acces pe internet decât dacă au acordul părinților

Vești proaste pentru copiii sub 16 ani. Nu vor mai avea acces pe internet decât dacă au acordul părinților

Minorii sub 16 ani au primit o veste destul de proastă în urmă cu puțin timp, moment în care s-a anunțat un proiect de lege care ar putea revoluționa totul. Este vorba despre accesul lor la internet și despre acordul părinților pentru asta.

Din ce în ce mai mulți părinți au devenit îngrijorați cu privire la lucrurile pe care copiii lor ar putea să le descopere pe internet. Din acest motiv s-a cerut un proiect de lege prin care această situație să fie controlată cât mai bine.

Minorii sub 16 ani nu mai au voie pe internet

Președintele Comisiei de Apărare din Senatul României a purtat o discuție pe această temă cu mai multe mame ce și-au exprimat îngrijorarea cu privire la conținutul pe care minorii îl pot accesa pe internet. Astfel, a fost pus la cale un proiect de lege ce ar putea să îi oblige pe copii să ceară acordul părinților înainte de a folosi conexiunea la internet.

„După discuţii avute cu mame despre expunerea copiilor la conținut inadecvat pentru vârsta lor, am venit cu această propunere şi credem că va fi o soluţie pentru pericolele din mediul online. Vorbim despre control parental asupra accesului pe care îl au copii la mediul online până la 16 ani.

Aducem în atenția publicului despre o boală a secolului, adică dependența de ecrane şi conţinut inadecvat copiilor care vine de pe internet”, a declarat Nicoleta Pauliuc, senator.

Cum va fi implementat acest proiect

Până în momentul de față nu există un răspuns clar cu privire la modalitatea prin care acest proiect ar putea fi implementat în România, însă senatorul Nicoleta Pauliuc consideră că va găsi o soluție într-un fel sau altul.

Urmează să se poarte o discuție mai amplă cu mai mulți specialiști în urma căreia se va lua decizia potrivită. Accesul la internet controlat ar putea fi o soluție ideală pentru ca minorii să nu mai poată fi influențați de conținutul care circulă „liber” în mediul online.

„Atât timp cât noi vrem siguranță pe internet pentru copii noștri, vom găsi soluţii. Începând de astăzi vom începe o campanie de dezbateri cu părinti, profesori, medici şi mass media pentru a găsi cele mai bune soluții şi pentru a avea cel mai eficient proiect de lege.

Noi trăim o viaţă duală, una în online şi una în realitate. Pentru viaţa reală, ca să ne protejăm copii, avem reglementări precum cea în care minorii nu au voie să cumpere alcool. În mediul online, la un click distanță le este pusă în pericol viaţa”, a declarat Nicoleta Pauliuc, senator.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: