Redactia.ro
Home » Știri » Vești proaste pentru Vladimir Putin. Rusia a primit o nouă sancțiune din partea Uniunii Europene

Vești proaste pentru Vladimir Putin. Rusia a primit o nouă sancțiune din partea Uniunii Europene

Putin trage un semnal de alarmă în legătură cu tensiunile globale: ”Ar putea duce la o luptă a tuturor împotriva tuturor”

O nouă lovitură pentru Rusia. Uniunea Europeană a prelungit sancțiunile economice asupra statului condus de Vladimir Putin. Motivul este chiar implicarea Rusiei în conflictul din estul Ucrainei.

Vești proaste pentru Vladimir Putin

Noile sancțiuni decide de Curtea Europeană vor rămâne în vigoare cel puţin până la 31 ianuarie 2022. Aceste sancțiuni au fost adoptate în primă înstanță în anul 2014 din cauza faptului că Rusia și-a anexat peninsula Crimeea, dar și pentru sprijinul acordat separatistilor pro-Moscova din estul ţării. De la acea dată și până acum măsurile au fost extinse în mod repetat.

Sancțiunile date de către Curtea Europeană vizează industriile financiare, energetice şi de apărare ale Rusiei, împiedicând accesul băncilor pe pieţele UE şi limitând anumite importuri din UE.

Consiliul a decis astăzi să reînnoiască sancțiunile introduse ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei și Sevastopolului de către Federația Rusă pentru încă un an până la 23 iunie 2022 . Măsurile restrictive existente în prezent vizează importurile UE de produse originare din Crimeea sau Sevastopol, precum și investițiile în infrastructură sau financiare și serviciile turistice din Crimeea sau Sevastopol . Exporturile anumitor bunuri și tehnologii către companii din Crimeea sau pentru utilizare în Crimeea în sectoarele transporturilor, telecomunicațiilor și energiei sau pentru prospectarea, explorarea și producția de resurse de petrol, gaze și minerale sunt, de asemenea, supuse restricțiilor UE. UE nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeei și Sevastopolului de către Federația Rusă și continuă să condamne această încălcare a dreptului internațional , în conformitate cu declarația Înaltului Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate în numele UE la 25 februarie 2021. Sancțiunile au fost introduse pentru prima dată în iunie 2014 ca răspuns la încercările de a submina în mod deliberat integritatea teritorială a Ucrainei și de a destabiliza țara. Alte măsuri UE în vigoare ca răspuns la criza din Ucraina includ sancțiuni economice care vizează sectoare specifice ale economiei rusești și măsuri restrictive individuale.„, arată comunicat Consiliului European.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: