Redactia.ro
Home » Homepage » Viața lui Gheorghe Mencinicopschi. Închisoarea l-ar fi îmbolnăvit, un ultim an greu

Viața lui Gheorghe Mencinicopschi. Închisoarea l-ar fi îmbolnăvit, un ultim an greu

Viața lui Gheorghe Mencinicopschi. Închisoarea l-ar fi îmbolnăvit, un ultim an greu

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit astăzi, lăsând în urmă o carieră impresionantă. El s-a remarcat drept o personalitate activă în domeniul alimentației din României. Activitatea științifică s-a centrat pe domenii precum bioindustrie, biotehnologie alimentară, tehnologie alimentară și nutriție umană, obținând 23 brevete de invenții. Totuși, există și o parte întunecată a vieții lui, condamnarea și anii petrecuți după gratii. Se spune că închisoarea „l-ar fi îmbolnăvit”. Iată detalii.

Viața lui Gheorghe Mencinicopschi. Închisoarea l-ar fi îmbolnăvit, un ultim an greu

Gheorghe Mencinicopschi a murit astăzi la vârsta de 73 de ani, fiind internat într-un spital din București de mai multe zile, cu o boală gravă la plămâni.

Gheorghe Mencinicopschi a fost un biolog, biochimist și cercetător, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare și profesor universitar la Facultatea de Biotehnologii a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară București, o personalitate activă din domeniul alimentației din România.

S-a născut în 1 mai 1949, în comuna Domnești, județul Argeș. El a absolvit Universitatea București, Facultatea de Biologie­-Biochimie, ca șef de promoție, apoi a urmat cursuri postuniversitare în Italia şi SUA.

A fost doctor în biologie, a elaborat tratate de specialitate în domeniul alimentației şi nutriției umane, publicând peste 300 de lucrări științifice, în țară și în străinătate. Deține 23 de brevete de invenții.

A fost membru a numeroase academii ştiinţifice din România şi din Paris, New York şi Montreal. A fost recompensat cu importante titluri şi medalii, printre care şi Diploma de Onoare a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, pentru merite deosebite în dezvoltarea învățământului superior de industrie alimentară, conform viata-libera.ro.

Există însă și o pată neagră printre toate aceste reușite. Mencinicopschi a fost condamnat în dosarul privatizarii Institutului de Cercetări Alimentare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și fals în înscrisuri sub semnătură privată. A fost eliberat condiţionat după ce a stat doi ani după gratii. Conform dcnews.ro, se pare că în urma perioadei de detenție în dosarul „Telepatia”, profesorul Mencinicopschi s-a luptat luptat cu o grea suferință la plămâni. Din luna martie a anului trecut, nu mai putea respira fără oxigen și obosea imediat, din cauza organismului slăbit. Se pare că a fost diagnosticat cu fibroză pulmonară, a mai relatat sursa menționată mai sus.

Viața lui Gheorghe Mencinicopschi. Închisoarea l-ar fi îmbolnăvit, un ultim an greu
Foto: Agerpres

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: