Redactia.ro
Home » Știri » Viața lui Jean Constantin. Care a fost marele regret al maestrului comediei, deși a fost însurat de trei ori

Viața lui Jean Constantin. Care a fost marele regret al maestrului comediei, deși a fost însurat de trei ori

Istoricul tumultos al lui Jean Constantin. Care este marele lui regret, deși a fost însurat de trei ori

Lucruri mai puțin știute despre viața lui Jean Constantin. Care a fost marele regret al actorului, considerat „maestrul comediei”, deși a fost însurat de trei ori.

Viața lui Jean Constantin. Care a fost marele regret al maestrului comediei, deși a fost însurat de trei ori

Jean Constantin a fost un actor de film, estradă, radio, televiziune, scenă, voce și vodevil, care a excelat în roluri comice, considerat „maestrul comediei”. S-a născut pe 21 august 1927, în Techirghiol. Îi plăcea încă din copilărie să spună poezii, iar părinţii îl încurajau, mama lui avea voce, iar tatăl lui era comic. În anii tinereţii, a lucrat ca muncitor normator în portul Constanţa, unde împreună cu o parte dintre colegi a înfiinţat o brigadă artistică, conform Historia.ro.

S-a stins la vârsta de 81 de ani. Nu mai ieșise din casă de ceva timp când a fost găsit decedat în locuinţa lui din Constanţa pe 26 mai 2010. În cele 8 decenii pe care le-a trăit, maestrul comediei a trăit de toate, mai puțin un lucru: nu a fost părinte. Nu ar fi putut să fie tată, se pare, conform Spynews, iar acesta a fost și marele lui regret.

Jean Constantin vorbit rar despre viața lui personală, dar chiar și așa, e cunoscut faptul că a fost însurat de trei ori. Cea de-a treia soție, ultima, care nu era nici ea la prima căsătorie, a fost și cea care i-a fost alături când actorul a murit. Jean Elena sau Nina, așa cum o alinta Jean Constantin, era de meserie sufleur și prima dată a fost soţia actorului Gheorghe Cozorici.

„Am jucat la Teatrul Naţional «O scrisoare pierdută» şi Nina mi-a suflat mie în piesă. La sfârşit, am suflat-o eu de tot”, povestea, cu mulți ani în urmă, Jean Constantin.

Povestea lor de dragoste a durat 30 de ani, până la moartea actorului.

„Ultima mea soţie – că trei au fost toate şi nu le-am atins nici cu o floare – e Jean Elena, care a lucrat la Teatrul Naţional din Bucureşti 40 de ani. Când am jucat «O scrisoare pierdută», ne-am cam împrietenit. Este fosta soţie a lui Gheorghe Cozorici. Nina este şi rămâne o doamnă extraordinară, o soţie rară. E frumoasă. N-are ea un ochi, dar e frumoasă!”, a declarat marele actor pentru Focus TV din Buzău.

Jean Constantin a jucat în peste 80 de filme, cum ar fi „Baronul Ecluzei” (1960), „Răzbunarea haiducilor”(1968), „Zile de vară” (1968), „Prea mic pentru un război atăt de mare” (1969), devenind celebru în anii ’70, cu seria de filme de comedie „B(rigada) D(iverse)”, unde a jucat alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu şi Iurie Darie, dar şi „Nea Marin miliardar” (1979), unde i-a avut colegi Amza Pellea, Sebastian Papaiani, Draga Olteanu-Matei, Stela Popescu şi Ştefan Bănică. Totodată, Jean Constantin este foarte cunoscut şi pentru rolul lui Ismail din „Toate pânzele sus”, de Mircea Mureşan, conform Libertatea. El a primit premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor Gopo din 2008, dar şi premiul special pentru teatru de revistă, acordat de UNITER, în 2003.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: