Redactia.ro
Home » Știri » Vicepremierul Ucrainei, Olha Stefaniștan, copleșită de emoție după ce a aflat că i se acordă statutul de stat candidat la aderarea la UE

Vicepremierul Ucrainei, Olha Stefaniștan, copleșită de emoție după ce a aflat că i se acordă statutul de stat candidat la aderarea la UE

GALERIE FOTO (2) Vicepremierul Ucrainei, Olha Stefaniștan, copleșită de emoție după ce a aflat că i se acordă statutul de stat candidat la aderarea la UE

Vicepremierul Ucrainei, Olha Stefaniștan, copleșită de emoție după ce a aflat că i se acordă statutul de stat candidat la aderarea la UE. Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate la aderarea Uniunii Europene. Decizia a fost luată în unanimitate joi seara de liderii UE. Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis. Vicepremierul Ucrainei a izbucnit in lacrimi.

Vicepremierul Ucrainei, Olha Stefaniștan, copleșită de emoție după ce a aflat că i se acordă statutul de stat candidat la aderarea la UE

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi seara Republica Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate la aderarea UE. Politica de extindere a primit un nou implus, calificând decizia liderilor UE drept „un mare pas” și un demers istoric. O imagine emoționantă a vicepremierului ucrainean Olha Stefanișina a devenit virală în mediul online. Stefanișina a făcut campanie intensă pentru statutul de candidat al Ucrainei, și a izbucnit în lacrimi după decizia luată de liderii UE. Oficialul ucrainean este surprinsă în biroul ei, cu fața în palme și cu un șervețel între degete.

Vicepremierul Ucrainei, in lacrimi

Klaus Iohannis a anunțat pe Twitter , și de președintele Consiliului European, Charles Michel. că cele două țări au primit statutul de țări candicat la Uniunea Europeană. „Reuşită istorică astăzi, când Consiliul European a acordat statutul de ţări candidate la UE pentru Ucraina şi Republica Moldova. S-a ajuns la această decizie extraordinară în urma suportului şi demersurilor puternice ale României. Georgia primeşte, de asemenea, promissiunea perspectivei europene, cu paşi importanţi de efectuat. Această decizie aduce speranţă şi încredere în viitorul european al popoarelor acestor ţări şi mari responsabilităţi pentru liderii lor. România este pregătită să ofere în continuare ajutorul său pentru Ucraina, Moldova şi Georgia pe calea lor europeană“, a scris preşedintele Iohannis pe Twitter.

Liderii Celor 27 recunosc Ucrainei și Moldovei statutul de state candidate la aderarea la UE, a anunțat Charles Michel, care evocă un moment istoris în toiul ofensivei Rusiei în Ucraina. „Zi istorică pentru Moldova: Consiliul European ne-a oferit statutul de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Pornim pe drumul spre UE, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, mai multe oportunităţi şi mai multă ordine în ţara lor. Avem în faţă un drum complicat, care va cere multă muncă şi efort – şi pe care suntem pregătiţi să-l parcurgem, împreună, pentru a asigura cetăţenilor un viitor mai bun. Moldova are viitor, în Uniunea Europeană!“, a scris Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, pe Facebook.

Georgia, pregătită să obțină și ea statutul de candidat la UE

Săptămâna trecută, Italia, Germania și Franța au spus că sunt de acord cu statutul de candidat pentru Ucraina, deși cu unele condiții suplimentare. Comisia Europeanp a recomandat o abordare similară. Moldova este văzută ca având mai mult șanse decât Georgia de a primit statutul de candidat la aderare.

Președinta georgiană Salome Zurubișvil a declarat că țara este decisă să facă pașii necesari pentru a obține statutul de candidat la Uniunea Europeană, pe care liderii europeani nu l-au acordat joi.„Suntem pregătiți să lucrăm cu determinare în următoarele luni pentru a obține statutul de candidat”, a declarat Zurabișvili pe Twitter, după ce liderii UE au recunoscut totuși „perspectiva” de a adera la bloc într-o zi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: