Redactia.ro
Home » Stil de viață » Viciile românilor celebri. Eminescu a băut cafea după cafea, Nichita era ”îndrăgostit” de alcool, iar Ioan Slavici spărgea geamurile vecinilor

Viciile românilor celebri. Eminescu a băut cafea după cafea, Nichita era ”îndrăgostit” de alcool, iar Ioan Slavici spărgea geamurile vecinilor

Păcatele și viciile românilor celebri, care au rămas în istoria noastră. Nimeni nu-i perfect, iar acest lucru este bine știut. Toți avem defecte, păcate sau diferite vicii. La fel au avut și românii cu care ne mândrim. Printre ei se numără Eminescu, Ioan Slavici sau Nichita Stănescu.

Mihai Eminescu, un amator de cafea

Mihai Eminescu este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai României. Este o personalitate mare, cu care România se mândrește și astăzi. Pe lângă succesul câștigat cu poeziile și operele sale, Eminescu era cunoscut de prietenii lui apropiați ca fiind un iubitor de cafea și o persoană dezordonată. Nici Nichita Stănescu nu s-a lăsat mai prejos, acesta fiind știut pentru pasiunea lui pentru alcool, despre care s-a tot vorbit de-a lungul anilor. Mihai Eminescu a părăsit Iașiul la îndemnul lui Ioan Slavici, iar în 1877 s-a mutat în Capitală.

Ioan Slavici, năzdrăvan în copilărie

Ioan Slavici, unul dintre cei mai mari scriitori ai ţării noastre, a fost cam năzdrăvan în copilărie. Ocupația lui principal era să spargă ferestrele vecinilor, dar și să sperie câinii. Despre Slavici s-a tot spus, de-a lungul timpului, că a fost un copil cu un aspect firav, care spărgea ferestrele vecinilor, ţintea cu pietre cuiburile rândunelelor, aţâţa câinii pe la garduri, încăleca fără şa caii altora de la păşune.

Nicihita Stănescu, pasiune pentru alcool

S-a tot spus de-a lungul timpului că Nichita Stănescu a avut o ”relație” specială cu alcoolul. Acesta era pentru Nichita un „drog“, care îi menţinea starea permanentă de inspiraţie, îl stimula să creeze şi, cu cât îl consuma mai mult „cu atât părea mai lucid“. Pentru că ajunsese celebru la nivel international, Elena Ceaușescu a făcut un gest neașteptat: l-a trimis pe Ministrul Sănătății la el la ușă, să-l consulte. Este cunoscut faptul că Nichita obișnuia să dea mulți bani pe alcool. Acesta cumpăra băuturi alcoolice chiar și de 2.500 de lei pentru câteva zile, în condiţiile în care un salariu era de aproximativ 1.000 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: