Redactia.ro
Home » Știri » Victorie importantă pentru Cătălin Scărlătescu. Câți bani trebuie să primească de la Antena TV Group după ce a fost dat în judecată

Victorie importantă pentru Cătălin Scărlătescu. Câți bani trebuie să primească de la Antena TV Group după ce a fost dat în judecată

Victorie importantă pentru Cătălin Scărlătescu.

Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei trei foști jurați ai emisiunii „Chefi la cuțite”, a obținut o victorie importantă în instanță împotriva Antena TV Group. La finalul anului trecut, televiziunea i-a dat în judecată pe Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, cerând judecătorilor să-i oblige să continue filmările pentru cel de-al 13-lea sezon al emisiunii.

Pe 25 iunie, Tribunalul București a respins cererea Antena TV Group, considerând-o neîntemeiată. Astfel, Cătălin Scărlătescu nu va fi obligat să continue filmările pentru emisiunea „Chefi la cuțite”. În plus, televiziunea va trebui să-i plătească cheltuieli de judecată în valoare de 17.741,71 lei. Deși decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 30 de zile, aceasta reprezintă un moment important pentru Scărlătescu.

În cererea de chemare în judecată, Antena TV Group a avut două solicitări majore:

  1. Continuarea filmărilor: Obligația pentru Scărlătescu de a continua filmările pentru un nou sezon al emisiunii, constând în 47 de zile de filmare.
  2. Prorogarea contractului: Prelungirea termenului contractului pentru perioada în care Scărlătescu a refuzat îndeplinirea obligațiilor contractuale, adică din 2 octombrie 2023 până la 31 decembrie 2023.

Reprezentanții postului de televiziune au detaliat colaborarea cu Scărlătescu din 2017, invocând o „înțelegere verbală” care ar fi stat la baza filmărilor de la un sezon la altul. Ei au explicat că numărul de sezoane și ediții ale fiecărui sezon erau agreate verbal, urmând ca ulterior să fie materializate printr-un act adițional scris la contract.

„Pe toată durata de executare a Contractului, atât numărul de sezoane şi ediţii ale fiecărui sezon al emisiunii „Chefi la cuţite” erau agreate de către părţi verbal iar ulterior agreării acestor aspecte, părţile, în mod formal, materializau înţelegerea deja realizată printr-un act adiţional scris la Contract.

Cu alte cuvinte completarea sau modificarea raporturilor juridice între părţi, în sensul de negotium, conform uzanţelor dintre acestea, se realiza în mod verbal, iar ulterior această înţelegere era materializată într-un înscris, în sensul de instrumentum”, au explicat avocații Antena Group în cererea de chemare în judecată.

Decizia Tribunalului București nu doar că îi permite lui Cătălin Scărlătescu să nu continue filmările pentru sezonul 13, dar îi oferă și o victorie morală și financiară importantă împotriva Antena TV Group. Suma de 17.741,71 lei, reprezentând cheltuieli de judecată, trebuie să fie plătită de către televiziune, confirmând astfel dreptul bucătarului de a refuza continuarea colaborării sub termenii impuși.

Ce urmează pentru Antena TV Group

Antena TV Group are la dispoziție 30 de zile pentru a contesta decizia Tribunalului București. Rămâne de văzut dacă televiziunea va alege să facă acest pas sau dacă va respecta hotărârea instanței. Dacă vor alege să conteste, procesul ar putea continua, prelungind astfel incertitudinea legată de viitorul emisiunii „Chefi la cuțite”.

Această dispută juridică evidențiază complexitatea relațiilor contractuale în industria televiziunii, în special atunci când există înțelegeri verbale care nu sunt mereu formalizate prin acte scrise. Colaborarea dintre Scărlătescu și Antena TV Group, deși fructuoasă în trecut, a ajuns la un punct de tensiune majoră, subliniind necesitatea clarității și transparenței în relațiile contractuale.

Victoria obținută de Cătălin Scărlătescu în fața Antena TV Group marchează un moment important în cariera sa și aduce în prim-plan provocările juridice și contractuale din industria televiziunii. Decizia Tribunalului București oferă un precedent relevant pentru viitoarele dispute contractuale și subliniază importanța unei bune înțelegeri și formalizări a relațiilor profesionale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: