Redactia.ro
Home » Stil de viață » VIDEO Nea Gică are 100 de ani, dar e vioi și îngrijește singur gospodăria. Ce pasiune neobișnuită are vârstnicul

VIDEO Nea Gică are 100 de ani, dar e vioi și îngrijește singur gospodăria. Ce pasiune neobișnuită are vârstnicul

În mai puțin de o lună de zile Nea Gică va împlini 100 de ani. În ciuda vârstei înaintate pe care o are, bătrânul își îngrijește gospodăria cu aceeași îndârjire ca în tinerețe și se pregătește singur de Paște.

Odată cu venirea primăverii și treburile în gospodărie s-au înmulțit. Nea Gică și-a pregătit curtea pentru plantarea răsadurilor, dar și pentru Sărbătorile Pascale.

Zicala „prima dragoste nu se uită niciodată” se aplică și în cazul lui Nea Gică. Nici până acum nu și-a uitat pasiunea din tinerețe, vânătoarea. Deși vârsta și starea de sănătate nu-i mai permit să facă lucrurile pe care le făcea în tinerețe, tot mai are momente când își ia pușca în spate și cutreieră zone mai accesibile, alături de alți vânători.

La 100 de ani are singur grijă de gospodărie

Persoanele apropiate îl strigă Nenea Gică Baciu. La aproape 100 de ani este extrem de activ și are singur grijă de toată gospodăria. Cumpărăturile și le face singur, sapă în grădină. Chiar recent și-a construit singur un gard care să țină departe animalele sălbatice, care se mai apropie de locuința sa.

Bătrânul spune că se simte bine și nu simte vârsta pe care o are. Ba chiar se poate deplasa fără prea multe probleme, iar atunci când îl mai dor picioarele se mai ajută de un băț.

„Fac piața, mă duc și îmi iau ce îmi trebuie. Până acum am mers, de acum înainte ce o vrea Dumnezeu”, spune bărbatul.

Bărbatul se pregătește singur pentru Sărbătorile Pascale și spune că are multe de făcut în aceste zile. Este nevoit să se descurce singur pentru că unii dintre nepoții săi locuiesc în București, în timp ce alții sunt în Italia. Are o singură fiică la Buzău pe care o așteaptă de sărbători acasă.

De ziua lui de naștere, pe 4 mai, se așteaptă să i se umple casa de nepoți și să facă împreună o masă mare.

Mi-au dat telefon și nepoții din Italia și din București. Vin acasă”, a spus cu bucurie bărbatul.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: