Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO Un avion cu 113 pasageri la bord a luat foc în timpul decolării. Imagini de coșmar cu pasagerii fugind

VIDEO Un avion cu 113 pasageri la bord a luat foc în timpul decolării. Imagini de coșmar cu pasagerii fugind

Totul s-a întâmplat joi, 12 mai, pe aeroportul Chongqing, din China. O aeronavă Airbus A319 a companiei Tibet Airlines a fost cuprinsă de flăcări în timpul decolării. La bordul aeronavei erau 113 pasageri și 9 membri ai echipajului. Peste 40 de persoane au fost transportate la spital. Din fericire, nu s-au înregistrat decese, transmite Bloomberg.

Un avion cu 113 pasageri la bord a luat foc în timpul decolării. Imagini de coșmar cu pasagerii fugind

Se pare că, în timpul procedurii de decolare, aeronava a ieșit de pe pistă. În urma impactului cu solul s-a deteriorat grav fuzelajul. Motoarele avionului s-au rupt și aparatul a fost cuprins de flăcări. Din fericire, echipajul a reușit să evacueze toți pasagerii. Din imagini se vede cum pasagerii alergau îngroziți pe pistă sau pe căile de rulare ale aeroportului Chongqing din China.

Astfel de evenimente se țin lanț în China. Cu nici două luni în urmă, un avion China Eastern Airlines s-a prăbușit în provincia Guangxi. Toate cele 132 de persoane aflate la bord și-au pierdut viețile.

„În asemenea momente, trebuie să prioritizezi evacuarea cât mai rapidă a pasagerilor și, apoi, a echipajului. Trebuie să rămâi rațional în niște condiții extreme. Pasagerii țipă, au tendința de a se îmbulzi pentru a ieși cât mai repede. Toată acțiunea e coordonată prin fum, la o temperatură care se ridică cu viteză mare”, a explicat fosta însoțitoare de bord Laura Aurelia Grigore, o legendă vie a aviației românești, pentru click.ro.

Și la Cluj a avut loc un accident similar

„Pisica neagră”, așa cum îi spun colegii, a fost implicată în foarte multe incidente și accidente aviatice. De aici și porecla. Laura Aurelia Grigore, căci despre ea este vorba, a reușit să scape teafără și să asigure siguranța pasagerilor săi în fiecare situație extremă trăită.

Și la Cluj a avut loc un accident similar cu cel din China, în 1986. Un avion Tarom a luat foc la aterizare, iar Laura a evacuat în timp util pasagerii. Membrii echipajului care erau în cabina aeronavei au murit din cauza arsurilor suferite.

„Oamenii se pot pierde cu firea, în asemenea momente. Important e să fie evacuați cât mai rapid. La Cluj, am văzut o fetiță de 2-3 anișori lângă avion. Era rătăcită și am luat-o în brațe. Mama ei venea disperată spre avion. Probabil că în momentele de panică sau din cauza îmbulzelii a lăsat-o în urmă”, a rememorat Laura Aurelia Grigore pentru click.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: