Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO Vladimir Putin, discurs terifiant cu ocazia Zilei Victoriei. Mesajul care vizează Occidentul șochează o lume întreagă

VIDEO Vladimir Putin, discurs terifiant cu ocazia Zilei Victoriei. Mesajul care vizează Occidentul șochează o lume întreagă

Vladmir Putin a declarat că trupele rusești din estul Ucrainei „apără patria”, într-un discurs care marchează Ziua Victoriei. Acesta a mai spus că acțiunea militară a Moscovei în Ucraina este un răspuns oportun și necesar la politicile occidentale.

Vladimir Putin, discurs terifiant cu ocazia Zilei Victoriei

Într-un discurs de marcare a Zilei Victoriei în Rusia, președintele Putin a declarat la o paradă militară uriașă în Piața Roșie din Moscova că trupele rusești din estul Ucrainei „apără patria”.

El a declarat că invazia Ucrainei, pe care a numit-o „operațiune militară specială”, a fost provocată de Occident și a fost o mișcare necesară pentru a respinge o potențială agresiune, potrivit BBC.

Liderul rus a declarat că trupele luptă pentru securitatea țării în Ucraina și a acuzat Occidentul că „se pregătește pentru invazia pământului nostru, inclusiv a Crimeei”, o zonă a Ucrainei care a fost anexată de Rusia în 2014.

El a încercat să justifice războiul împotriva Ucrainei spunând că atacul Rusiei a fost o „lovitură preventivă asupra agresorului”, susținând că NATO și Ucraina creează amenințări „inacceptabile pentru noi” la granițele Rusiei.

Cu toate acestea, o mare parte a lumii și organisme internaționale, precum ONU, consideră că Rusia este agresorul și că operațiunea Moscovei în Ucraina este o invazie ilegală.

Ce a spus Vladimir Putin la paradă

Luând cuvântul la o paradă militară care a comemorat Victoria sovietică asupra Germaniei naziste din 1945, președintele Putin a făcut o paralelă între lupta Armatei Roșii împotriva trupelor naziste și conflictul actual din Ucraina.

În discursul său, el a spus: „Datoria noastră este de a păstra memoria celor care au învins nazismul. Care ne-au dat ceea ce au pentru a fi în alertă, pentru a ne asigura că oroarea unui război global nu se va repeta niciodată. Și de aceea, în ciuda tuturor diferențelor în relațiile internaționale, Rusia a fost întotdeauna pentru crearea securității, o securitate egală și fiabilă, de care are nevoie întreaga comunitate.

„În zilele acestea luptăm pentru oamenii noştri în Donbass pentru apărarea ţării noastre mamă, Rusia. (…) Nu e familie care să nu fi fost atinsă în Rusia de marele război patriotic şi această amintire va trăi pentru totdeauna. (..) E datoria noastră să apărăm memoria celor care au înfruntat nazismul”, a spus el.

Acuzații la adresa NATO

Putin a acuzat NATO de faptul că a creat „ameninţări absolut inacceptabile” la graniţele Rusiei, susţinând că Federaţia Rusă a făcut demersuri diplomatice pentru a evita acest lucru.

„Astăzi, în zilele acestea, luptaţi pentru oamenii noştri din Donbas, pentru securitatea ţării noastre mamă, Rusia. 9 mai 1945 este ziua scrisă pentru totdeauna în istoria lumii drept victoria poporului nostru sovietic, unitatea şi puterea sa spirituală au fost exemplare pe câmpul de luptă. (…) Suntem mândri de spiritul de neînfrânt al celor victorioşi, că suntem urmaşii lor şi este datoria noastră să menţinem vie memoria celor care înfruntat nazismul, care ne-au transmis să fim atenţi şi să fin siguri că războaiele mondiale nu se repetă.  În ciuda tuturor diferenţelor în relaţiile internaţionale, Rusia totdeauna a pledat pentru securitatea indivizibilă, creând un sistem de securitate care este necesar comunităţii internaţionale.

În decembrie anul trecut am propus un tratat care să garanteze securitatea. Rusia a făcut apel la Vest pentru un dialog onest şi un compromis rezonabil, în interesul tuturor, dar a fost în van. Ţările NATO nu au vrut să ne audă şi asta arată că, de fapt, ele aveau planuri foarte diferite şi putem vedea asta. Se pregăteau, în mod deschis pentru o altă operaţie punitivă în Donbas, să invadeze teritoriile noastre istorice, inclusiv Crimeea. În Kiev se vorbea despre posibila achiziţie a armelor nucleare. Blocul NATO a început în mod activ să se desfăşoare în apropiere de noi, creând ameninţări absolut inacceptabile chiar lângă graniţa noastră”, a afirmat Vladimr Putin.   „Pericolul creşte în fiecare zi. Rusia a respins aceste agresiuni prin acţiuni preventive şi aceasta a fost singura decizie corectă”, a subliniat liderul rus.

Președintele Putin nu a profitat de ocazie pentru a declara oficial război Ucrainei

În schimb, el și-a încheiat discursul cu un strigăt de adunare adresat soldaților adunați în Piața Roșie, spunând „Cei care au învins nazismul în timpul Marelui Război Patriotic ne-au arătat un exemplu de eroism pentru toate timpurile. Aceasta este generația victimelor și voi veți lua mereu exemplul de glorie pentru glorioasele noastre forțe armate, explică aceeași sursă.

Pentru Rusia, pentru victorie, ura!”.

Ce este Ziua Victoriei?

Ziua Victoriei este o comemorare anuală în Rusia pentru a celebra victoria sovietică asupra Germaniei naziste în 1945.

Este cea mai importantă sărbătoare a Rusiei și este marcată printr-o paradă uriașă de soldați și echipamente militare prin Piața Roșie.

Parada are loc la doar două zile după ce trupele rusești au bombardat o școală dintr-un sat din estul Ucrainei, bombardament care a ucis aproximativ 60 de persoane. Guvernatorul regiunii Luhansk a declarat că aproximativ 90 de persoane se adăposteau la școala din Bilohorivka sâmbătă (7 mai) când aceasta a fost bombardată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: